Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Nabaga Indulis, nabaga Eduards, nabaga tiesneši...

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Cik skumji, cik skumji. Nabaga, nabaga Indulis Emsis. Saeimas priekšsēdētājs joprojām nesaprot, kāds īsti ir viņa darbs, kāds īsti ir viņš pats, kā īsti viņam būtu jārīkojas, kā atrast kādu ar ko konsultēties, un tā tālāk. Diemžēl pienācis laiks runāt pavisam atklātos vārdos -- Emsis patlaban vazā visu Latviju aiz deguna.

Šī klīrēšanās par to, ka jā, es esmu Saeimas priekšsēdētājs, bet nē, es negribu darīt visu, kas ar darbu ir saistīts, un nē, man nav interesanti, ko par to padomā Čehijas Senāta priekšsēdētājs vai kāds cits ... goda vārds, tas viss liek ar skumjām vai šausmām pārdomāt, vai Emsim patlaban galvā viss ir kārtībā. Viņa partijas biedri, kuri jau izsenis ir ieraduši visādos amatos mēģināt iebāzt pašas nepiemērotākās personas, te nelīdzēs. Koalīcijas "stabilitātes" vārdā droši vien neko neteiks arī partneri. Paldies Dievam, vismaz ir Valsts prezidents Zatlers, kurš saprot, ka Emsis patlaban kaitē Latvijas Republikai un tās starptautiskajai slavai ar katru dienu vairāk un vairāk un vairāk. Nožēlojami, lai neteiktu krietni daudz vairāk.

***

Ja par Emsi un viņa koferīti ar naudu. Žurnāls Kas Jauns veicis interesantu eksperimentu. Divas meitenes paņēma 10 mapes, uz kurām bija rakstīts, ka tajās ir ļoti svarīga un konfidenciāla informācija. Mapes tika "aizmirstas" dažādās vietās Rīgā -- trolejbusā, Vērmaņdārzā uz soliņa, kino, kafejnīcā, apģērbu veikalā, bankā, bibliotēkā, Saeimas vestibīlā, vilcienā un autoostā. Kas notika tālāk? No autoostas par atrastām mantām zvanīja jau pēc 40 minūtēm. Zvanīja no veikala, no trolejbusu depo, no bankas un no Vērmaņdārza (tie bija policisti, kuriem mapīti bija atdevis kāds apzinīgs pilsonis). Kino par mapītes atrašanu ziņoja pēc trīs dienām, savukārt bērnu bibliotēkā kāds to ielika maisiņā, pakāra uz drēbju pakaramā -- un atstāja. Divu nedēļu laikā neviens ne aci nepamirkšķināja. Toties ar galiem mapīte pazuda kafejnīcā, vilcienā Rīga-Sloka ... un Saeimā. Žurnāls ir vīzdegunīgs: "Tas liek secināt, ka Indulim Emsim jābūt uzmanīgam. Valdības nama kafejnīcā viņš aizmirsa portfeli ar 10 000 ASV dolāru. [..] Tagad Emsis ir Saeimas priekšsēdētājs, bet arī te labāk neko neaizmirst." Mapītēs, starp citu, bija tālruņu katalogi.

***

Bija aizkustinoši vakar televīzijā skatīties, kā Valsts prezidenta kancelejas vadītājs skaidrojās par kancelejas pieprasītajiem milzu algas pielikumiem -- paša kancelejas vadītāja Eduarda Stiprā gadījumā, par 40 procentiem uzreiz. Viņdien Dienā Aivara Ozoliņa publicētais salīdzinājums par E. Stiprā un ASV prezidenta biroja vadītāja algu esot bijis nekorekts. Prezidenta kancelejas darbinieku alga esot jāsamērī ar citām algām valstī, sevišķi valsts sektorā. Iepriekšējais kancelejas vadītājs esot pelnījis vairāk, nekā Stiprais saņem tagad. Un, jā, starp citu, kaut kā ir jau jocīgi, ka pats prezidents par Stipro jau tagad pelna mazāk, bet par to gan neviens tā īsti neesot runājis. Tas, ka patlaban mums visiem jādzīvo taupīgi varbūt liks no pieprasītā pielikuma tomēr atteikties. Lai nu tā būtu. Te ir manis sen minētais "kā tas izskatīsies" jautājums. Būtu jauki, ka prezidenta kanceleja par to padomātu.

***

Un pēdīgi, paldies Augstākās tiesas tiesnešiem, kuri tomēr nolēmuši tā nopietnāk paskatīties, kas tad notiek viņu cunftē, it īpaši pēc Latojāņa Brūkleņlapsas grāmatas parādīšanās tirgū. Vajadzība tomēr ir kliedzoša, ja jau patlaban mums Lembergiādē, digitalizācijas lietā u.c. atkārtoti uzrodas viens Temīdas pārstāvis, kurš pieņem lēmumu, kas nevienam citam tiesnesim nebūtu pat ienācis prātā. Pietiekami būtiski ir uzzināt, vai tik tiešām atsevišķi tiesneši ļāva "Gūtupam" vai kādam citam iejaukties tiesas darbā, taču vēl svarīgāk būtu izokšķerēt, kā atsevišķus tiesnešus ietekmē valsts politiskā konjunktūra. Patlaban šķiet ... stipri vien vairāk, nekā normālā civilizētā valstī tas būtu pieļaujams.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja