Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ojāra Vācieša muzejā 4. maijā notiks Elitas Patmalnieces izstādes atklāšana un dārza svētki

Ojāra Vācieša muzejs aicina 4. maijā no plkst. 12.00 viesoties muzejā, kur notiks gan Elitas Patmalnieces personālizstādes Krāsainais var būt melnbalts atklāšana, gan Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svētki muzeja dārzā.

Pulcēšana pie balti klāta galda Ojāra Vācieša muzejā jau kļuvusi par tradīciju Pārdaugavas apkaimes ļaudīm. Arī šogad muzejs aicina kopīgi svinēt Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas svētkus.

Plkst. 12.00 notiks mākslinieces Elitas Patmalnieces personālizstādes Krāsainais var būt melnbalts atklāšana. Izstādē būs aplūkojamas gleznas, apgleznoti trauki, eksponēti arī daži tērpi un objekts Princese. Pasākumāmuzicēs Rīgas Doma kora skolas džeza mūziķi Bogdans Mihailovs (klavieres), Milana Maksimova (sitamie instrumenti), Gustavs Saulītis (bass).

"Radošas personības spilgtums padarīs pat melnbalto krāsainu un otrādi! Mākslinieces radīto tēlu melnbaltais tvērums un spilgtu krāsu gammas akordi ir mītiski un tajā pašā laikā laikmetīgi, enerģiju dodoši. Gleznu motīvos bieži sastopama ir sieviete, kuras tēls ir tuvu Elitas Patmalnieces pašportretam. Fantāzijā draiski radīti viņas iemīļoti tēli: pērtiķis, sikspārnis, leopards, čūska, balodis un citas radības, karaļkronis. Patmalnieces māksla sniedzas sirreālā pasaules ainavā, suģestējoša cilvēka acs un sirds metafora definē humānismu un empātiju.

Planētas panorāma – gleznas Levitācija mākslas darba varone levitē pāri pasaules metropolēm, svētais Zalktis zviln viņas matu kodaļā – tā ir mākslinieces Elitas Patmalnieces vīzijā par gravitācijas pārvarēšanu un pasaules redzēšanu," stāsta izstādes kuratore Dace Micāne-Zālīte.

Savukārt no plkst. 13.00 līdz 15.00 Ojāra Vācieša muzejs un Pārdaugavas radošais centrs aicina piedalīties kopīgās sarunās un dziesmās pie balti klāta galda muzeja dārzā (sliktu laikapstākļu gadījumā – iekštelpās), līdzi ņemot arī savu svētku cienastu.

Tikšanās ar mākslinieci muzejā gaidāma arī Muzeju naktī 18. maijā plkst. 20.00

Ieeja pasākumā bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja