Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rīdzenes ielā būs skatāma krēslu un lampu izstāde

No 25. maija līdz 17. jūnijam tirdzniecības centrā Galerija Centrs projektā Art&Shopping, kura mērķis ir iepazīstināt Rīgas viesus ar mūsdienu Latvijas kultūras zīmēm, būs skatāma pirmā izstāde _Krēsls, lampa – laikmeta liecinieki._Izstādē būs apskatāmas Bloom taburetes, mammalampa stāvlampas un izcilu personību lampas un krēsli ar stāstu, informē projekta pārstāve Agnija Jankovska.

"Latvijai ir ar ko lepoties! Tāpēc mēs vēlamies rīdziniekiem un pilsētas viesiem parādīt laikmetīgās Latvijas mākslas un kultūras zīmes, kas jau izpelnījušās pašmāju un starptautisko ekspertu atzinību. Trīs gadu laikā Art&Shopping ir kļuvis par nozīmīgu Galerijas Centrs projektu, tuvinot mākslu un cilvēkus, Latvijas ražotājus un pircējus," saka _Galerija Centrs _vadītāja Zita Siliņa. Projekta Art&Shopping pirmā izstāde ir veltīta mūsdienu dizaina sasniegumiem. Projekta laikā būs apskatāmas Rīgas krēslu fabrikas Bloom taburetes (autors – Aldis Circenis), kas jau saņēmušas prestižo Red dot award: product design 2012 balvu, kā arī oriģinālās mammalampa stāvlampas Līgava un Viedā (autores - Ieva Kalēja un Inese Zirnīte).

Uz Rīdzenes ielas tiks izstādītas arī sabiedrībā pazīstamu personību lampas un krēsli, unikāli sava laikmeta liecinieki - mākslinieces Elitas Patmalnieces un Latvijas Universitātes rektora profesora Mārča Auziņa lampa, kā arī fotogrāfa Jāņa Deinata un Radio SWH studijas krēsls. E. Patmalnieces lampa ir palīdzējusi viņai radīt izcilas gleznas, bet M. Auziņš šīs lampas gaismā rakstījis savu doktora disertāciju un neskaitāmus zinātniskos darbus. J. Deinata krēslā fotogrāfēti visi atjaunotās Latvijas prezidenti – Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga, Valdis Zatlers un Andris Bērziņš. Radio SWH studijas krēslā sēdējuši tādi pasaules mūzikas grandi kā Džo Kokers, Stings, B.B. Kings un citi.

Projektā Art&Shopping visas vasaras garumā Rīdzenes ielā būs skatāmas arī izstādes Meža gars, kas ir Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un pasniedzēju kopprojekts, kā arī ekspozīcija Latvijas lepnums – Laimas šokolāde un vēsturisku fotogrāfiju izstāde Rīgas modes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja