Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tiks atklāta Kirila Panteļejeva izstāde 5 istabas

Otrdien, 27. jūlijā, plkst. 19 mākslas centrā Noass tiks atklāta mākslinieka Kirila Panteļejeva izstāde 5 istabas, kura caur dažādos medijos veidotiem darbiem ievedīs pārdomās par izmaiņām ikdienas un nākotnes perspektīvā, kas radušās pandēmijas iespaidā. Izstāde būs aplūkojama līdz 15. septembrim. Daļa no ekspozīcijas apmeklētājiem būs pieejama jebkurā diennakts laikā, informēja mākslas centra pārstāve Gita Jankovska.

Lai arī jautājumi, kas saistīti ar sabiedrības virzību un indivīda vietu tajā, māksliniekiem ir bijuši aktuāli visos laikos, pēdējā laika notikumi radījuši neapturamu pārdomu vilni, kas skāris ikvienu. Reflektējot par straujajām pārmaiņām, kad dinamisko, sociāli aktīvo un uz produktivitāti koncentrēto ikdienu pēkšņi apstādināja izolācija un dzīves ritma palēnināšanās, mākslinieks Kirils Panteļejevs dažādos medijos radījis darbus, kas izgaismo pandēmijas rezultātā radušās specifikās izmaiņas mūsu dzīvēs, noskaņā un nākotnes perspektīvās.

Kā atzīst pats mākslinieks: "Izstāde sākotnēji bija iecerēta kā apcerējums par globālām cilvēces problēmām, ekoloģiju, attīstības perspektīvām un izdzīvošanu arvien sarēžģītākā situācijā pasaulē, un, pavisam negaidot, globālā pandēmija vēl vairāk izcēla šo jautājumu aktualitāti."

Izstādes koncepcijā īpašu lomu spēlē arī tās fiziskā atrašanās vieta – peldošais mākslas centrs Noass –, kas gan semantiski, gan vizuāli asociējas ar šķirstu, kurā paglābties no globālām likstām, kas ik pa laikam pārsteidz cilvēci.

Savā mākslinieciskajā darbībā Kirils Panteļejevs nekoncentrējas tikai uz vienu konkrētu izteiksmes līdzekli, bet gan apzināti paplašinājis dažādības diapazonu – starp viņa mākslas darbiem ir sastopami gan klasiskās figurālās tēlniecības ietvaros veidoti darbi, gan arī performances, instalācijas un interaktīvi vides darbi. Arī šajā izstādē būs aplūkojami ar dažādiem izteiksmes līdzekļiem veidoti darbi – antropomorfās formas mijas ar ready-made tehnikā veidotiem objektiem, video projekciju un dabas materiāliem.

Darbus, kas izstādīti mākslas centra Noass pagrabā esošajās izstāžu telpās, papildina vides objekts Temporarily closed (Īslaicīgi slēgts) AB dambja teritorijā.

Izstādes darba laiks: trešdien – piektdien plkst.15 – 22, savukārt vides objekts apskatāms jebkurā diennakts laikā.

Ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja