Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vasarā Valmierā notiks laikmetīgās mākslas darbnīcas bērniem un jauniešiem

No 14. līdz 18. augustā Valmierā norisināsies Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LCCA) organizētas radošās darbnīcas bērniem un jauniešiem (6-18 gadi). Starptautiskā projekta Mākslinieks ir klātesošs ietvaros būs iespējams darboties kopā ar māksliniekiem no Latvijas un Norvēģijas, veidojot mākslas darbus par dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām.

Projekts Mākslinieks ir klātesošs sākās šī gada sākumā, un līdz šim iespēja līdzdarboties mākslas rezidencēs bijusi sešu Latvijas skolu skolēniem, kuri kopā ar māksliniekiem Kristīni Brīniņu, Viku Ekstu, Gundegu Eveloni, Andu Lāci, Evu Vēveri, Artūru Punti un Maksimu Šenteļevu īstenoja laikmetīgās mākslas projektus savās skolās un pilsētās, savukārt vasaras projekts Valmierā ļaus desmit radošajās nodarbībās piedalīties ikvienam interesentam vecumā no 6 līdz 18 gadiem.

"Mēs vēlamies iesaistīt Valmieras novada bērnus un jauniešus laikmetīgās mākslas procesos un lauzt stereotipus par to, ka laikmetīgā māksla ir kaut kas nesaprotams un nepieejams," norāda LCCA izglītības projektu vadītāja Māra Žeikare.

Desmit nodarbību laikā dalībnieki kopā ar iepriekšminētajiem Latvijas māksliniekiem un Norvēģijas mākslinieku kolektīvu TENTHAUS radīs mākslas darbus par klimata pārmaiņu problemātiku.

Nodarbībās aicināts piedalīties ikviens bērns un jaunietis, kurš vēlas kopā ar māksliniekiem iepazīt dažādos mūsdienu mākslas izpausmes veidus (instalāciju, glezniecību, deju un kustību, skaņu un dzeju, fotogrāfiju, un daudz ko citu).

"Kopīgi ar jauniešiem domāsim, kāda ir mākslinieka nozīme sabiedrības vides apziņas veicināšanā mūsdienās un kādus risinājumus klimata krīzes novēršanai var piedāvāt laikmetīgā māksla," radošo darbnīcu tēmu loku iezīmē Māra Žeikare.

Bezmaksas radošās darbnīcas norisināsies koncertzālē Valmiera, pilsētas parkos un jaunatnes centrā Vinda. Vasaras nometne un radošās darbnīcas top ciešā sadarbībā ar Valmieras novada pašvaldību, biedrību Mellene un Latvijas Dabas fonda projektu Game On: Neļausim klimata pārmaiņām uzvarēt!.

Darbnīcas būs pieejamas bērniem no 6 līdz 18 gadiem un to apmeklēšanai nav nepieciešamas priekšzināšanas mākslā. Tās norisināsies latviešu un angļu valodā.

Detalizēta nodarbību programma tiks izziņota jūlija sākumā.

Vairāk - mājaslapā www.artistispresent.lv un LCCA un projekta sociālo mediju kontos Facebook un Instagram.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja