Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Dzelzs vilka lielkoncertu koncertzālē Palladium iesildīs Keitija Bārbale

Jau šajā sestdienā, 25. februārī, notiks grupas Dzelzs vilks jaunā albuma Jauni atklāšanas koncerts Rīgā, koncertzālē Palladium. Koncertā izskanēs gan jaunā albuma dziesmas, gan Dzelzs vilka agrāk izdoto dziesmu izlase. Kā iesildošā māksliniece uzstāsies jaunā, daudzsološā dziesminiece Keitija Bārbale.

"Paradoksāli, bet šajā ārprātīgajā laikā ir radies Dzelzs vilka līdz šim gaišākā skanējuma albums, pat ja dāma ar izkapti elpo pakausī tuvāk nekā jebkad. Tomēr albuma mūzika nav dzīres mēra laikā, bet mūsu dzīvesstāsti un sapņi, kas uznirst arī no tumšākajām cilvēka dzīlēm nepanesamā esamības vieglumā. Ar patīkamu satraukumu šos stāstus izspēlēsim gaidāmajā koncertā," atklāj Dzelzs vilka balss Juris Kaukulis.

Albums Jauni ir grupas Dzelzs vilks 15. studijas albums un tas izdevniecības Upe tuviem un tāliem paspārnē publicēts pēc ilgāka radoša klusuma sadarbībā ar studijas producentiem Gati Zaķi un Aldi Zaļūksni, 2023. gadā nominēts balvai Zelta mikrofons. Digitāli izdots 2022. gada nogalē, CD formātā pieejams no 25. februāra, albums Jauni ir desmit dziesmu stāsti, kas ietver gan Dzelzs vilka klausītājiem jau labi zināmas kompozīcijas Tās vēl nav beigas un Glāzes, gan Dzelzs vilka svaigākos singlus - Tu negaidīji rītu un Ir.

"Kad tiks nodibināta Latvijas rokenrola slavas zāle, Dzelzs vilks būs pirmajā pieciniekā no tajā iekļaujamajām apvienībām. [..] šī ir mūzika pieaugušiem cilvēkiem. Kuri vēl arvien ir jauni," tā par albumu Jauni raksta kultūras žurnālists Toms Treibergs. "Šis albums ir tieši mums un par mums," vērtē kritiķe Dace Volfa, bet kultūras un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, raksturojot Dzelzs vilka jaunāko veikumu, izsaucas: "Joprojām krūtīs sit!"

25. februārī Dzelzs vilks koncerta iesildošā māksliniece būs jaunā, daudzsološā dziesminiece Keitija Bārbale, kura nule par viņas debijas albumu Akmens dievs saņēmusi Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu Zelta mikrofons kategorijā labākais Indie vai alternatīvās mūzikas albums. Keitija Bārbale izpilda dziesmas latviešu valodā romantiskā pop-grunge stilā. Ar trāpīgiem dziesmu tekstiem, neparastu dziedāšanas manieri un nelielu humora devu Keitija pārsteidz klausītājus, apvienojot kontrastus un gāžot priekštatus par sevi, sabiedrību un bezierunu pieņemtām normām.

Dzelzs vilks koncerts Jauni 25. februārī, Rīgā, koncertzālē Palladium.

Sākums plkst. 20.00. Ieeja no plkst. 19.00. Biļetes - Aula.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja