Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Muzikālās bankas 2022. gada vērtīgākās dziesmas titulu iegūst Citi zēni ar dziesmu Lieka štuka

Sestdien, 28. janvārī, ar krāšņu finālšovu Daugavpils Olimpiskajā centrā noslēdzās Latvijas Radio 2 aptauja Muzikālā banka 2022, kurā gada vērtīgākās dziesmas titulu ieguva grupa Citi zēni ar dziesmu Lieka štuka. Par otru vērtīgāko dziesmu kļuva grupas Sudden Lights izpildītā dziesma Laternas, savukārt trešo vietu ieņēma The Sound Poets ar dziesmu Pie vienas uguns. Par gada vērtīgākas dziesmas titulu šovakar sacentās 15 klausītāju iemīļotākās un ekspertu atzinību guvušās kompozīcijas.

"Liekas štukas mēs nesolījām, bet mīlestībai dienas beigās ir jāuzvar," sakot pateicības vārdus klausītājiem un skatītājiem, teica grupas Citi zēni mūziķis Jānis Pētersons.

Pēc Muzikālās bankas 2022 noslēguma ceremonijas finālbalsojuma klausītāju iemīļotākās dziesmas sarindojušās šādā secībā:

1.vieta – Lieka štuka – Citi zēni
2.vieta – Laternas – Sudden Lights
3.vieta – Pie vienas uguns – The Sound Poets
4.vieta – Ielai pāri – Ivo Fomins, Tipa
5.vieta – Līgava – Bermudu divstūris, Auļi
6.vieta – Muoseņa – Tautumeitas, Renārs Kaupers
7.vieta – Pie upes – Shipsea
8.vieta – Tavs pieskāriens – Dons
9.vieta – Gads bez kalendāra – Prāta vētra, Asnate Rancāne
10.vieta – Mīlestības kontrabanda – MARTA
11.vieta – Brīnišķīga diena – Dons, rolands če
12.vieta – Ko vairāk man vajag – MESA
13.vieta – Kur saule – Aminata, Būū
14.vieta – Zelta važas – Dārta Stepanova
15.vieta – Sarunāsim parunāt – Miks Dukurs, Veiv

"Grūti pat noticēt, ka jau 23. reizi esam tikušies Muzikālās bankas finālā. Šī ir aptauja, kas iedvesmo pilnveidoties un darboties ne tikai jau zināmos mūziķus, bet arī tos, kas salīdzinoši nesen sākuši savu muzikālo karjeru. Novēlu visiem radošu un muzikāli skaistu nākamo Muzikālās bankas sezonu," - tā Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

"Muzikālās bankas fināls notiek Latgalē, un tas ir svarīgi īpaši šajā laikā, kad tiek sētas šaubas par vērtībām, ko iemieso Latgale. Populārāko latviešu izpildītāju pulcēšanās Daugavpilī ir zīme, ka Latgale ir un būs viena no zvaigznēm Brīvības piemineklī," Muzikālās bankas apbalvošanas ceremonijā sacīja Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna.

Ja vērtētu tikai ekspertu padome, tad pirmā vieta būtu Shipsea izpildītajai Pie upes, otrā vieta – grupas Citi zēni dziesmai Lieka štuka, bet trešo vietu ieņemtu grupa The Sound Poets ar kompozīciju Pie vienas uguns.

Savukārt paši mūziķi – finālšova 15 vērtīgāko dziesmu izpildītāji – pirmajā vietā lika The Sound Poets dziesmu Pie vienas uguns, otrajā – Lieka štuka, ko izpilda Citi zēni, bet trešo vietu, pēc mūziķu domām, pelnījusi Shipsea Pie upes.

Jau ziņots, ka Muzikālās bankas vērtīgākā dziesma tiek noteikta vairākās kārtās. Pirmajās divās kārtās dziesmas vērtēja Muzikālās bankas ekspertu padome un klausītāji aptaujas mājaslapā www.muzikalabanka.lv. Savukārt trešajā, noslēdzošajā balsojuma kārtā, tika summēti pirmo divu kārtu un tiešraides telefonbalsojuma rezultāti.

Visi Muzikālās bankas finālisti saņēma īpaši veidotas piemiņas balvas. Šī gada balvas autors ir mākslinieks Armands Jēkabsons. Balvas ir unikāla piemiņa labākajiem un tiek veidotas atbilstoši finālšova konceptam.  

Muzikālā banka 2022 finālšova vadītājs bija Latvijas Nacionālā teātra aktieris Igors Šelegovskis. Scenārija autore – Marta Fabriciusa. Aizskatuvē darbojās Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš un Latvijas Radio 2 programmu vadītāja Līna Rudzone.

Pasākuma režisore – Zane Gargažina. Izpildproducents – Aigars Dinsbergs. Producents – Latvijas Radio. LTV1 tiešraides režisors Arvīds Babris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja