Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sinfonietta Rīga un Zuzeum aicina uz kamermūzikas vakariem mākslas centrā

Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga un mākslas centra Zuzeum pirms gada aizsāktā sadarbība jau pērn guvusi vērā ņemamu publikas atsaucību. Cikls Vasaras vakara kamermūzika jeb mazās formas akadēmiskās mūzikas svētki Zuzeum izstāžu zālē publiku šovasar pulcēs 26., 27. un 28. augustā.

Cikla pieteikumā Sinfonietta Rīga mūziķi savus klausītājus un jaunpienācējus aicina "uz draudzīgu kopāsanākšanu zem smaragdzaļajām augusta debesīm, kad dzisušas gaišās jūnija naktis un dienvidus tveici nomainījusi ābolu plātsmaizes omulīgā smarža". 

Šis vēstījums nudien atbilst koncertu būtībai, tā vien šķiet, ka Vasaras vakara kamermūzika notikumi gan pēc formas, gan pēc satura vairāk līdzinās laiskam atvaļinājuma laikam. Te sveša koncertzāļu svinīgā nopietnība, bet aizmiršanos mūzikas tēlu pasaulē mudina pie izstāžu zāles sienām eksponētie mākslas darbi.  

Stundu garajās koncertprogrammās Sinfonietta Rīga mūziķi vienu otram līdzās kārtojuši dažādu laikmetu un stilu skaņdarbus – gan meklējot iespējamos saskarsmes punktus ar vizuālās mākslas darbiem, gan piedāvājot publikai jaunu emocionālu mijiedarbi ar atšķirīgās paradigmās dzimušu mūziku. Un vienlaikus arī demonstrējot paši savu individuālo gaumi un mūzikas valodas izpratni.

Trīs cikla Vasaras vakara kamermūzika koncerti tēlos katrs savu ideālo augusta nakti. Pirmais – 26. augustā – būs Bēthovena harmonijas un Adesa Arkādijas dārza noslēpumu pilnā nakts. Otrs – 27. augustā – vēstīs par austrumnieku lirisko dvēseli un izmisīgi radošo garu. Noslēdzošais, 28. augusta koncerts, kam Baltijas zvaigznes vārds – vēl siltajos ziemeļu jūras viļņos meklēs nākotnes sapņu kuģus un pagātnes nopūtu laivas. 

Mūzikas un vizuālās mākslas kopsaucējus Vasaras vakara kamermūzikas koncertos saistīs mākslas zinātniece un izstāžu kuratore ar savulaik iegūtu profesionālas pianistes izglītību Inga Šteimane.

Līdztekus koncertu norisei, apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar Zuzeum jaunāko ekspozīciju. Izstāde Izaug? Pieaug? Mūsdienu mākslas kolekcionēšana Baltijā mākslas centrā Zuzeum iepazīstina ar dinamiskām laikmetīgās mākslas kolekcijām, akcentējot arī privātās kolekcionēšanas sociālos aspektus. Projekta mērķis ir radīt satikšanās iespēju kolekcionāriem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī pilnveidot publisko un starptautisko piekļuvi mākslai privātajās kolekcijās un augošajai mākslas infrastruktūrai Baltijas valstīs. Izstādes kuratore – Olga Temnikova – Tallinas galerijas Temnikova & Kasela dibinātāja un atzīta vizuālās mākslas profesionāle.

Izstādē pārstāvētās kolekcijas: Lewben Art Foundation, MO Museum Collection, Vitols Contemporary, Zuzānu kolekcija, VV Foundation, Collection Kruus, kā arī Borisa Simuleviča, Rīvo Antona, Edgara Aronova un Marijas Avdjuško kolekcijas.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas tiešsaistē Zuzeum.com un mākslas centra Zuzeum kasē.

Plašāka informācija: Sinfoniettariga.lv un Zuzeum.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja