Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Āgenskalna tirgū ar etnodisko ieskandinās Valmiermuižas etnomūzikas festivālu

Piektdien, 30. jūnijā, plkst. 19.00–22.00 Āgenskalna tirgū ar etnodisko tiks ieskandināts Valmiermuižas etnomūzikas festivāls, kas notiks 15. jūlijā, informēja festivāla rīkotāji.

Etnodisko ar dīdžeju duetu Kasparu Zaviļeiski un Dīvu Reiznieku ir prātu atbrīvojošs un enerģiju uzlādējošs globālās mūzikas ceļojums pa dažādām šīs planētas zemēm un to etniskajām kultūrām, jestrs piedzīvojums atvērtiem prātiem, sirdīm un izdejoties gribētājiem.

Kaspars Zaviļeiskis un Dīvs Reiznieks spēlēs tautas mūziku visdažādākajās izpausmēs. Tā būs bagātīga pasaules mūzikas programma trīs stundu garumā – iesildīšanās Valmiermuižas etnomūzikas festivālam, kur šis duets spēlēs lecamprogrammu līdz pat saullēktam.

Dīvs Reiznieks ir aizrautīgs pasaules mūzikas jaunatklājējs un labprāt dalās savos atklājumos; tā arī savulaik radusies doma par etnodisko. Viņa izlasē ir apkopota mūzika no vairāk nekā 50 valstīm, tāpēc katrs etnodisko ir kā ceļojums apkārt pasaulei.

"Lai gan mūsu DJ duo izveidojies pirms vairāk nekā 10 gadiem, spēlējam reti, un katru reizi tās ir citas etniskās mūzikas garšas – tātad unikāla iespēja. Āgenskalna tirgū būs dejojama un lustīga pasaules ballīte. Parasti paši aizrautīgākie dejotāji ir bērni, kas aizrauj līdzi dejā vecākus. Esam novērojuši, ka Latvijā cilvēkiem patīk enerģiskā Balkānu mūzika. Bet mūsu vislielākais prieks ir redzēt, ka spēlētā mūzika aizrauj arī citus,” stāsta Dīvs Reiznieks.

“Etnomūzika turpina strauju attīstību visā pasaulē, radot arvien jaunus etniskajos kodos balstītu stilu sajaukumus. Tas ir aizraujoši ikvienam ar atvērtu prātu dzīvojošajam. Īstie šādas dzīves svinēšanas svētki nu jau ik vasaru notiek Valmiermuižas etnomūzikas festivālā, un šis gads nebūs izņēmums, tādēļ ar prieku un atvērtu sirdi lūkosim radīt festivāla pirmssajūtu arī vasaras vakarā Rīgas ārēs,” akcentē Kaspars Zaviļeiskis.

Dīvam un Kasparam ir katram savas muzikālās intereses, un etnodisko tās satiekas. Āgenskalna tirgū būs iespēja dzirdēt Balkānu, Latīņamerikas, Āfrikas, Āzijas, Eiropas un arī latviešu tautas mūziku, godinot teju vai ar roku aizsniedzamos Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkus. Programmā – arī dažādi muzikāli pārsteigumi!

Ieeja bez maksas.

Vairāk - www.etnovalmiermuiza.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja