Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aicina pieteikties klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkursam Ineses Galantes talanti 2022

Ir uzsākta pieteikumu pieņemšana ikgadējam klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkursam Ineses Galantes talanti. Pretendentiem priekšnesumu video un anketas jāiesniedz konkursa oficiālajā interneta vietnē www.inesesgalantestalanti.lv līdz 15. septembrim.

Konkurss tradicionāli norisināsies četrās kategorijās: vokālā māksla, taustiņinstrumentu spēle, stīgu instrumentu spēle, pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēle. Piedalīšanās ir bez maksas. Konkursa noteikumi pieejami vietnē www.inesesgalantestalanti.lv.

Nākotnes Atbalsta fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna atzīst: "Mēs ar prieku atbalstām šo talantu konkursu, kas sniedz jaunajiem mūziķiem iespēju sevi parādīt, atklāj tiem jaunas perspektīvas un stimulē viņu radošo izaugsmi. Ir brīnišķīgi, ka šī konkursa filosofija ir vērsta uz nākotni, taču ne mazāk brīnišķīgi, ka to vada izcila, visā pasaulē atzīta dziedātāja no Latvijas. Es no visas sirds vēlu konkursam veiksmi, bet visiem tā dalībniekiem – lielisku uzstāšanos un gūt ne tikai unikālu pieredzi, bet arī pozitīvas emocijas.”

Jau trešo reizi konkursu atbalsta labdarības fonds VIVAT Future, kas sniedz tiešu atbalstu talantīgiem mūziķiem un izpildītājiem, kuriem ir ļoti nepieciešams finanšu atbalsts talanta attīstībai. Fonda VIVAT Future dibinātās stipendijas pretendentu atlasē kā garanti piedalās konkursa organizatori – Ineses Galantes fonds un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāji. 2021.gada konkursa laureātiem fonds VIVAT Future piešķīra stipendijas 8200 eiro apjomā.

Zviedrijas labdarības fonds Anders Wall Foundation atkal vienam no konkursa finālistiem piešķirs unikālas tiesības pretendēt uz ikgadējo grantu, kas tiek piešķirts Zviedrijas jaunajiem vokālistiem.

Tāpat trīs finālisti saņems konkursa mūzas un dibinātājas, operas dīvas Ineses Galantes personisko balvu – naudas prēmiju un individuālu meistarklasi.

Līdztekus naudas balvām un stipendijām konkursa laureāti iegūst nenovērtējamu iespēju piedalīties svarīgos kultūras pasākumos, ko organizē Ineses Galantes fonds un tā partneri. Tā, jau pavisam drīz jaunie talanti uzstāsies vienā no vasaras visgrandiozākajiem muzikālajiem notikumiem – festivālā The Best of Summertime – aicina Inese Galante, kas norisināsies Jūrmalā no 18. līdz 21. augustam. Četrus vakarus uz vienas skatuves ar pasaules līmeņa māksliniekiem uzstāsies iepriekšējo konkursu laureāti: dueta Igudesman & Joo muzikālajā komēdijšovā piedalīsies Matvejs Fokins (klavieres), Katrīna Anna Rando (čells) un Marta Aurēlija Rando (vijole). Kopā ar azartisko Shantel un viņa Bucovina Club Orkestar uzstāsies Pāvels Vasiļkovs (akordeons), koncertā Viva Mīlestība! piedalīsies jaunais baritons Daniils Kuzmins, spožais LNO solists, tenors Artjoms Safronovs, saksofonists Ignātijs Triškins, Aleksandrs Komka (klavieres), bet festivāla noslēguma pasākumā – muzikālajā šovā Piaf! The Show – jaunā talantīgā pianiste Melisa Takanbekova.

Vairāk- https://www.facebook.com/InesesGalantesTalanti/

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja