Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ar Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda koncertu tiks atklāta Dzintaru koncertzāles vasaras sezona

Dzintaru koncertzāles vasaras sezona 3. jūnijā plkst. 20.00 tiks atklāta ar vērienīgu koncertu, kurā uzstāsies dziedātāji Aija Vītoliņa, Daumants Kalniņš, izcilais zviedru trompetists un bigbendu vadītājs Lase Lindgrēns kopā ar Raimondu Paulu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Latvijas Radio bigbendu, informēja koncertzāles pārstāvji.

Līdzās latviešu skatuves spīdekļiem – klausītāju mīlētajam Daumantam Kalniņam, daudzpusīgajai dziedātājai Aijai Vītoliņai, Maestro Raimondam Paulam, koncertā uzstāsies viens no mūslaiku ievērojamākajiem trompetistiem Lase Lindgrēns. Viņš ir multiinstrumentālists, komponists un bigbendu līderis, nepārspējams trompetes augsto reģistru virtuozs. Lindgrēna kompozicionālo daiļradi augstu vērtējis arī leģendārais trombonists un aranžētājs Bobs Brukmeijers.

Programmā skanēs popmūzikas leģendas Stinga skaistākās dziesmas, kas jau kļuvušas par superhitiem un zelta klasiku. Stinga skaņdarbi ir piedzīvojuši neskaitāmas versijas un aranžējumus, kuros no jauna atklājas šīs mūzikas universālais spēks un spēja aizsniegt un klausītāju sirdis. Šajā reizē Stinga liriskās balādes izskanēs amerikāņu aranžētāja, Grammy balvas laureāta Maikla Abenes aranžējumos.

Koncerta otrajā daļā dzirdēsim fragmantus no Raimonda Paula un Latvijas Radio Bigbenda albuma Opera. Vinčenco Bellīni plūstošās belcanto melodijas, brašā Figaro ārija no Mocarta operas Figaro kāzas, Džordža Gēršvina un Džakomo Pučīni operu varoņu dziedājumi šoreiz izskanēs Kalluma O. aranžējumos bigbendam. Programmā būs arī Raimonda Paula iemīļotās dziesmas, kā arī kino un teātra mūzikas popūrijs.

"Latvijas Radio Bigbends ir liels sasniegums mūsu kultūrai," atzīst bigbenda patrons Raimonds Pauls. 2012. gadā atjaunotais bigbends neatlaidīgi turpina radošos meklējumus, sadarbojoties ar pasaules klases mūziķiem un vokālistiem. Tostarp Latvijas Radio bigbends ir uzstājies ar leģendāro amerikāņu džeza vokālistu Kurtu Ellingu un izcilo itāļu džeza dīvu Robertu Gambarīni. Roberta atzinusi, ka Latvijas Radio bigbenda un tā solistu uzstāšanās bija satriecoša. "Latvijas Radio bigbends ir lielisks! Šis bigbends ir pelnījis stabilu un spožu nākotni," – tā par bigbendu izteicās Kurts Ellings.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja