Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Cieņas apliecinājums un spēks dziesmās. Latvijas svētkos izskanēs koncertprogramma Mans zelts ir mana tauta

"Mans zelts ir mana tauta, mans gods ir viņas gods…" – lakoniski, bet ļoti lepni reiz rakstīja Rūdolfs Blaumanis. Šīs viņa dzejas rindas ir kā moto Producentu grupas 7 valsts svētku noskaņu koncertam, kurš ir kārtējais stāsts 14 gadu garumā veidotā koncertsērijā, ko ikreiz ievada vārdi: "Ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā."

Katrs koncerts bijis atšķirīgs, bet visus vieno latvisko sakņu un kultūras vērtību, nacionālās identitātes apzināšanās un godā celšana. Šogad novembrī visā Latvijā notiks 11 koncerti.

Dziedātāja Anmary šajā projektā piedalās jau sesto reizi un zina teikt, ka publika ir atbalstoša, aizkustināta, ceļas kājās un dzied līdzi. "Rīgā publika ir ieturētāka, bet jo tālāk braucam, jo gaidītāki esam. Novados klausītāji ir ļoti atvērti. Koncerti sākas svinīgi, bet izskan aizkustinoši un sirsnīgi. Kopības sajūta ir fantastiska, prieks – neviltots."

Vai Latvija ir liela vai maza? "Man tik ļoti patīk doties nezināmos, vēl neizbrauktos ceļos. Katra nomaldīšanās ir tik pārsteidzošu atklājumu pilna. Latvijā ir tik daudz skaistu, interesantu vietu, es novērtēju dabas bagātību un skaistumu," atbild dziedātāja. Tādas īpašas dziesmas, ko veltīt Latvijai dzimšanas dienā, viņai gan nav. "Dziesmas mainās pēc sajūtām, noskaņojuma. Latvijai ir veltīts tik daudz skaistu kompozīciju. Man vienmēr ļoti svarīgi ir dziesmas vārdi, kurus komponists ietērpj melodijā. Es kā izpildītāja pievienoju savas sajūtas un nododu tās klausītājiem. Koncertā var iziet cauri visai emociju gammai – var paraudāt, pasmieties, gremdēties atmiņās, padomāt par nākotni."

Šīgada koncertstāstā Mans zelts ir mana tauta piedalīsies arī dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels, Dināra Rudāne un Atis Ieviņš, komponists Jānis Lūsēns ar savu instrumentālo grupu, kurš ir arī programmas muzikālais vadītājs un dziesmu aranžētājs. Starp dažādu Latvijas komponistu dziesmām skanēs dzejas rindas, ko ierunājuši paši dzejnieki – Jānis Peters, Knuts Skujenieks, Imants Ziedonis, Ojārs Vācietis, Vizma Belševica, Leons Briedis u. c.

Koncertu sērija sāksies 4. novembrī Ogres Kultūras centrā, pēc tam koncerti būs skatāmi 6. novembrī Vidzemes koncertzālē Cēsis, 10. novembrī Ādažu Kultūras centrā, 11. novembrī Alūksnes Kultūras centrā, 13. novembrī Jelgavas kultūras namā, 15. novembrī Rīgā, VEF Kultūras pilī, 16. novembrī Latgales vēstniecībā Gors, 17. novembrī Krustpils kultūras namā, 20. novembrī Liepājas OC Rožu zālē, 25. novembrī Valmieras Kultūras centrā un 26. novembrī Tukuma pilsētas kultūras namā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja