Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Divu dienu garumā Rīgas cirka arēnā notiks Sansusī mūziķu kautiņu zibensturnīrs

26. un 27. oktobrī Rīgas cirka arēnā notiks Sansusī mūziķu kautiņu zibensturnīrs. Divas dienas, 16 dalībnieki, 15 kautiņi, izslēgšanas spēles, kūkas, arī naudas balvas un apbrīns, žūrija un pārsteigumi, sola pasākuma rīkotāji

Armands Siliņš-Bergmanis: “Mūziķu kautiņi no bāru skatuvēm Susējā nonāca biedrības rīkotajos vakaros, tad divas sezonas notika turnīri, kas savu uzvarētāju atrada pēc pāris mēnešiem, un likumsakarīgi, ka esam nonākuši līdz kārtīgam, trakam un piepildītam divdienniekam. Mūziķi kautiņi ir unikāls formāts, kas paplašina un papildina kamermuzicēšanas veidu. Mums ir liels prieks, ka arvien vairāk mūziķu rod iedvesmu, adrenalīnu un prieku šajos notikumos.”

Pirmajā dienā, 26. oktobrī, no plkst. 14 līdz 21 būs iespējams noskatīties astoņus kautiņus – izslēgšanas kārtas. Nākamajā dienā, 27. oktobrī, no plkst. 14 līdz 21.30 risināsies ceturtdaļfināli, pusfināli un lielais fināls, kā arī saldais ēdiens pēc saldā ēdiena – viena dueļa paraugkautiņš, uz kuru Armands Siliņš-Bergmanis izaicinājis vairākkārtēju iepriekšējo turnīru dalībnieci – koklētāju Līgu Griķi.

Sansusī mūziķu kautiņu formāts paredz, ka instrumentam, ko spēlē mūziķis, vai balsij, nav izšķirošas nozīmes, jo konkursa kārtībā tiek atlasīti profesionāli mūziķi un pamatprasība ir “sacensties” atraktivitātē, muzikālajā asprātībā un mēles asumā. Šis formāts veicina profesionālu mūziķu izaugsmi, veicina jaunradi, publiskas uzstāšanās prasmes netipiskos uzstāšanās apstākļos. Piedalīties var jebkurš ar muzikālu izglītību bez vecuma un pārvaldāmo instrumentu ierobežojumiem. Pieteikties var līdz 1. oktobrim. Ar kautiņa nolikumu var iepazīties te: https://sansusi.lv/nolikums-noteikumi/

Kaušļiem nedēļu pirms turnīra sākuma – 18. oktobrī – būs kopīga tikšanās ar organizatoriem un režisoru Viesturu Meikšānu, lai vairāk iepazītos ar kautiņu formātu un saņemtu ieteikums, kā labāk novadīt savu uzstāšanos.

Katra kautiņa uzvarētāju noteiks piecas balsis – žūrija, kuru pārstāvēs divi skatuves mākslas profesionāļi, viens nejauši izvēlēts skatītājs pirms katra pāra, Sansusī komanda, kā arī publikas balsojums kautiņa beigās.

Biļetes ir pieejamas gan uz vienas dienas, gan abu dienu pasākumiem. Pirmajiem interesentiem līdz trešdienai – 2. oktobrim – ir iespēja iegādāties  agro putnu biļetes. Vairāk par biļetēm un to veidiem te: https://sansusi.lv/biletes/

Mūziķu kautiņu vēsture aizsākās festivālā Sansusī 2015. gadā. Tad pamazām kautiņi “iznāca” ārpus festivāla kā sastāvdaļa Sansusī rīkotajos vakaros. Tomēr 2022. gadā bija skaidrs, ka kautiņiem nepieciešams turnīrs! Kautiņi ieguva jaunus “noteikumus” un daudz spilgtāku dinamiku.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja