Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dzīves muzikālais ceļš dabas katedrālē. Talsos notiks brīvdabas koncerts Tiguļkalns

Talsos jau vienpadsmito reizi norisināsies Raimonda Tigula brīvdabas koncerts Tiguļkalns, kurā komponists ik gadu augstākajā no deviņiem pilsētas pakalniem kopā aicina savus mūzikas draugus un domubiedrus, radot īpašu sajūtu vakaru ikvienam apmeklētājam.

Mūzika Tiguļkalnā sāks skanēt sestdien, 4. jūnijā, plkst. 20.00, un, kā jau visus šīs tradīcijas pastāvēšanas gadus, koncerts ir pieejams bez ieejas maksas.

Tiguļkalna ozolu ielokā, ko Raimonds Tiguls godbijīgi dēvē par dabas katedrāli, viņš kopā ar dziedātāju Beāti Zviedri, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvinteta mūziķiem Sandi Šteinbergu, Raimondu Melderi, Arigo Štrālu, Ainaru Paukšēnu, Raivo Ozolu un instrumentālo grupu, kurā spēlē Andis Klučnieks, Rihards Lībietis, Roberts Rasa, Kristers Hartmanis un Artis Orubs, izspēlēs un izdziedās koncertprogrammu Mēnessgaismas skaņu zīmējumi.

"Šis nosaukums savā ziņā atspoguļo manu muzikālo ceļu. Tā saucās mans pirmais albums (Moonlight Sound Design, 1999), jo tēta istabā, vietā, kur komponēju, vienmēr iespīdēja mēness. Šī noskaņa turpinās visu radošo laiku, un savu skaņdarbu notīs kā izpildījuma apzīmējumu visbiežāk rakstu: "ethereal" – ārpasaulīgi, ēteriski," atklāj Raimonds Tiguls. "Šogad Tiguļkalnā skanēs izlase no visskaistākās, man pašam sirdij vistuvākās mūzikas, ko esmu rakstījis. Šoreiz arī pats dziedāšu vairāk nekā citus gadus."

Komponists stāsta – ja gada laikā viņam bijusi jauna sadarbība ar kādu mūziķi, viņš noteikti viņu uzaicina uzstāties Tiguļkalnā. "Šogad šis īpašais viesis ir izcilais pianists Reinis Zariņš. Viņš atskaņos manu klavierskaņdarbu ar stīgu kvintetu un arī Pētera Vaska un Georga Pelēča klaviermūziku. Iespējams, dzirdēsim kaut ko arī no manas mūzikas topošajai Ināras Kolmanes filmai Mātes piens pēc Noras Ikstenas romāna motīviem, ko pirms divām nedēļām ierakstījām ar orķestri Sinfonietta Rīga un Reini Zariņu," saka Raimonds Tiguls.

Tiguļkalna koncertos valda īpaša atmosfēra. Tajā ieved Imanta Ziedoņa epifānijas paša dzejnieka lasījumā, kura ieraksts skan, cilvēkiem palēnām pulcējoties kalnā. Klausītāji brauc no visas Latvijas. Dažs pat no otras Latvijas malas. Nav arī tik bieži koncerti, kurus var apmeklēt par brīvu. Par to Raimonds Tiguls pateicas Talsu pašvaldībai, VKKF un jo īpaši – Haraldam Kronbergam no SIA Vika Wood un SIA Kurekss brāļiem Jānim un Arnim Apsīšiem, kuri šo tradīciju atbalsta jau kopš paša sākuma. Savukārt koncertu producēšanu paveic divatā pats Raimonds Tiguls ar sievu Kitiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja