Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Džona Keidža amerikāņu avangards un latvieši Spīķeru koncertzālē

25. jūlijā Spīķeru koncertzālē notiks koncertuzvedums Džona Keidža amerikāņu avangards un latvieši Annas Ecuko Curi režijā ar  amerikāņu elektronikas meistara Marka Bobaka, Laumas Skrides un citu latviešu un ārzemju mūziķu piedalīšanos.Koncerts iecerēts kā sadarbības projekts ar ASV dzīvojošās latviešu komponistes un aktīvas sabiedriskās darbinieces Daces Aperānes vadītajiem X starptautiskajiem jauno mūziķu meistarkursiem, kas šovasar notiek Siguldā.

Visi koncerta dalībnieki, izņemot Japānas režisori Annu Ecuko Curi, ir bijuši pasniedzēji vai dalībnieki iepriekšējos jauno mūziķu meistarkursos, pastāstīja Latvijas Koncertu pārstāve Kristīne Komarovska.5. septembrī 100. dzimšanas dienā pasaule atcerēsies vienu no ievērojamākajiem 20. gadsimta komponistiem un skaņumākslas filosofiem Džonu Keidžu (1912–1992). Koncerts Keidža amerikāņu avangards un latvieši būs veltījums Keidža jubilejai, kur līdzās meistara Song Books fragmentiem skanēs triju Latvijas komponistu klavierdarbi – Asijas Ahmetžanovas Ortus (Piedzimšana), Andra Dzenīša Dorada (Zelts) un Gundegas Šmites Mercurium (Dzīvsudrabs). Klavierdarbus atskaņos Lauma Skride, Diāna Zandberga, Juris Žvikovs un Asija Ahmetžanova.Rīgas koncertā būs iespēja dzirdēt un redzēt mecosoprānu Žaklīnu Bobaku, latviešu baritonu Paulu Berkoldu, elektronikas meistaru Marku Bobaku un japāņu režisori Annu Ecuko Curi, kas veidos gan skatuves, gan gaismu režiju. Koncertā piedalīsies arī jaunā latviešu vijolniece Justīne Kulakova, kas spēlēs Keidža mūziku duetā ar Juri Žvikovu.

Koncerts Džona Keidža amerikāņu avangards un latvieši notiks 25. jūlijā plkst. 20 Rīgā, Spīķeru koncertzālē. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs. Plašāka informācija: www.latvijaskoncerti.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja