Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Festivālu Summertime – aicina Inese Galante atklās Latvijas spožākie pianisti

Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš, Aurēlija Šimkus - šos talantīgos Latvijas pianistus iemīļojusi gan vietējā, gan starptautiskā publika, un festivāla Summertime – aicina Inese Galante apmeklētājiem būs unikāla iespēja viņus visus redzēt uz vienas skatuves 10. augusta vakarā Dzintaru koncertzālē. Ar grandiozu klavierspēles koncertu tiks atklāts festivāls, kas pēc septiņpadsmit gadu ilgas pastāvēšanas šovasar atvadīsies no klausītājiem.

"Esmu pagodināta, ka pēdējo festivālu Summertime – aicina Inese Galante ieskandinās šie jaunie un nenoliedzami talantīgie pianisti, kuri iedvesmo ne tikai mani, bet klausītājus visā pasaulē. Ar Andreju Osokinu jau esam kopīgi koncertējuši, un ar prieku uz festivāla skatuves sveikšu arī Reini Zariņu, Daumantu Liepiņu un Aurēliju Šimkus. Esmu pārliecināta, ka koncerts būs krāšņs un emociju pārpilns, atklājot bagātīgo klavierspēles pasauli, kas jo īpaši pārliecinoši izskanēs starp Jūrmalas priedēm, manā iemīļotajā Dzintaru koncertzālē," teic festivāla mūza un patronese Inese Galante.

Andrejs Osokins pārstāv Latvijā pazīstamo pianistu Osokinu dinastiju. Studijas Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā un Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā ļāvušas māksliniekam pilnībā izkopt savu talantu, un kritiķu vērtējumā pianistam piemīt hipnotizējoša personības pievilcība, plaša un ekspresīva skaņu krāsu palete, kā arī neparasti pārliecinoša dažādu mūzikas stilu izjūta. A. Osokins izcīnījis balvas prestižos konkursos, arī Artura Rubinšteina vārdā nosauktajā Starptautiskajā pianistu konkursā Telavivā un Karalienes Elizabetes Starptautiskajā pianistu konkursā Briselē. Instrumentu viņš pārvalda ar meistarību un virtuozitāti, izpildot jebkuru skaņdarbu – no šūpuļdziesmām un pasaulslavenas klasikas līdz amerikāņu grandu repertuāram.

Reinis Zariņš ir trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, 11 starptautisku konkursu laureāts, studējis Jeila Universitātes Mūzikas skolā un Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, uzstājies pasaules labākajās koncertzālēs, tostarp Ņujorkas Kārnegī centrā un Londonas Vigmorzālē. R. Zariņš vienlīdz kaislīgi izpilda gan klasisko repertuāru, gan konceptuālas programmas, kas veicina dialogu starp mūziku, filozofiju, vēsturi un teoloģiju. Daudzkārtējs starptautisku pianistu konkursu laureāts, nozīmīgu festivālu dalībnieks.

Daumants Liepiņš saņēmis Latvijas Lielo mūzikas balvu kā Gada jaunais mākslinieks, bijis laureāts neskaitāmos starptautiskos nozīmīgos pianistu konkursos. Līdzās solokoncertiem dažādās pasaules vietās D. Liepiņš uzstājies arī kopā ar virkni simfonisko orķestru, tostarp Liverpūles Karaliskās filharmonijas orķestri. Žurnāls Pianist Magazine iekļāvis viņu topa Pianisti, kuri jānoklausās 2020. gadā pirmajā vietā. Kritiķi viņu raksturo kā jūtīgu, iztēles bagātu pianistu, kurš pilnībā pārvalda visus instrumenta resursus, kas ļauj viņam bez redzamas piepūles noturēt klausītājus saviļņojumā.

Aurēlija Šimkus savu pirmo solokoncertu 11 gadu vecumā nospēlēja Kauņas Starptautiskajā kamermūzikas festivālā. Starptautisku atzinību viņa guva 16 gadu vecumā, kad klajā nāca viņas pirmais soloalbums Scherzo. Prestižais izdevums Piano News to atzina par Mēneša albumu un raksturoja A. Šimkus kā lielisku pianisti un īstu atklājumu, savukārt laikraksts Westfalische Rundschau apbrīnoja izpildījuma dvēseliskumu, kas ir pārpilns ar patiesu muzikalitāti un jūtīgumu. Viņa ir saņēmusi arī Echo Klassik balvu kā labākā jaunā māksliniece.

Festivāla Summertime – aicina Inese Galante programmā šovasar iekļauti seši koncerti. Atklāšanas koncertā 10. augustā uzstāsies virtuozie Latvijas pianisti Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš un Aurēlija Šimkus. 11. augustā enerģisku ballīti iegriezīs Balkānu ritmu karalis Shantel. 12. augustā klausītājus pulcēs Ineses Galantes vakars Viva amore!, kurā līdz ar dīvu uz skatuves kāps Metropolitēna operas un Milānas La Scala solists, ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļjuks, Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) solists Artjoms Safronovs, pie klavierēm austriete Grēta Erhartere-Sargsjana, uzstāsies arī jaunie mākslinieki. 12. augusta vakarā – arī Sanremo festivāla vairākkārtējs dalībnieks un laureāts, Itālijas Eirovīzijas zvaigzne Rafaels Gvalaci. 13. augustā koncertā Jaunie un spožie uzstāsies saksofoniste Ilva Ešenvalde, LNOB soliste Inna Kločko un vijolnieks Andrejs Jegorovs. Savukārt festivāls noslēgsies 13. augusta vakarā ar Ūtes Lemperes monoizrādi Tikšanās ar Marlēnu, kas tapusi pēc aktrises trīs stundu garas telefona sarunas ar leģendāro Holivudas zvaigzni Marlēnu Dītrihu.

Biļetes uz festivālu pieejamas Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja