Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Folkloras kopa Upīte radījusi jaunas versijas divām Jāņu dienas dziesmām un aicina uz svētku festivālu π-dzīdam

Rūtoj saule un Juonīts guoja ir divas dziesmas, ar kuru jaunām aranžijām un videoklipiem Balvu novada folkloras kopa Upīte šogad sveic vasaras saulgriežos un sagaida Jāņu dienu.

Abas dziesmas – Rūtoj saule un Juonīts guoja – ir no 1972. gadā ierakstīties lentes, kurā novadpētnieks, literāts un sabiedriskais darbinieks Ontons Slišāns ierakstīja savu māti – teicēju Annu Slišāni. Tagad viņas mazmazbērni – Kate un Domeniks Slišāni, folkloras kopas Upīte dalībnieki –, dziesmām radījuši savas aranžijas un mūsdienu versijas.

Dziesmu ieraksti un videoklipi radīti tepat uz vietas Upītē. Dziesmas ierakstītas un apstrādātas Bigmaar’s Records studijā pie Māra Keiša. Videoklipu dziesmai Rūtoj saule veidojusi Kate Slišāna, tajā galvenajā lomā ir Viktorija Supe un bērnu folkloras kopa Upīte, bet Juonīts guoja video mākslinieks ir Miķelis Slišāns (10 gadi), pie montāžas strādāja Kate Slišāne.

Folkloras kopas vadītājs un nemateriālās kultūras mantojuma centra Upīte direktors Andris Slišāns saka: "Maņ prīca, ka folkloras kūpai Upīte saīt izceļt zynamuokas i mozuok zynamas dzīsmes nu ituos apleicīnes pyura, tuopat prīca, ka ari myusu dzymtas dzīsmes daboj jaunu skaniejumu i rodūšumu ari cytuodā formatā. Ar dzīsmem sveicynojam svātkūs i vielejam kotram atrast sovu papardes zīdu!"

Kā jau ierasts, Jāņu dienas laikā nemateriālās kultūras mantojuma centrs Upīte arī šogad aicina uz svētku ielīgošanu un festivālu π-dzīdam. Ielīgošana ceturtdien, 22. jūnijā, sāksies plkst. 15.00 pie Upītes skolas ar lielākā vainaga pīšanu, bet plkst. 20.00 uz spēlēm, rotaļām un dančiem Ontona Slišāna dārzā aicina folkloras kopa Upīte un viņu draugi. Vakara turpinājumā no plkst. 22.00 Upītes stadionā sāksies festivāls “π-dzīdam”, kurā šogad uzstāsies Katrīna Karele un Liene Skrebinska, grupas Unknown Artist, Kei-Rei, Krēsla, Amber Sea, projekts Naktenīks i Reiti, folkloras kopa Upīte, kā arī īpašie viesi – grupa Mars no Francijas.

Piedalīšanās ielīgošanā ir bezmaksas, bet festivāla π-dzīdam biļetes iepriekšpārdošanā bezrindas.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja