Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Foto: Ar dejām līdz rītam Valmiermuižā noslēdzies etnomūzikas festivāls

Ar lustīgu etnodisko līdz rīta agrumam Valmiermuižā izskanējis vērienīgākais etnomūzikas notikums šogad. Valmiermuižas etnomūzikas festivāls divās dienās pulcēja izcilus solistus un etnomūzikas grupas no Latvijas, Igaunijas, Austrijas, Polijas un Madagaskaras. Festivālu tā piektajā norises gadā apmeklēja rekordliels apmeklētāju skaits – vairāk nekā 2000 etnomūzikas mīļotāju un jaunu muzikālu garšu meklētāju.

"Šogad Valmiermuižā varēja piedzīvot festivāla vēsturē visdaudzveidīgāko muzikālo skanējumu ar izcilu vietējo un ārvalstu mūziķu dalību, 13 koncertos atklājot etnomūzikas dažādās šķautnes. Tāpat šogad apmeklētāji varēja iesaistīties dažādās meistarklasēs un novērtēt plašu vietējo amatnieku piedāvājumu, kas īpaši uzrunāja ģimenes ar bērniem. Ceram, ka Valmiermuiža kļūs par ikgadēju satikšanās vietu ikvienam tradīciju izzinātājam un mūzikas mīļotājam un ar laiku būs spilgti pamanāma plašajā etnomūzikas kartē arī ārpus Latvijas robežām," saka Valmiermuižas kultūras biedrības vadītāja Sabīne Vandāna.

Uz festivāla skatuves kāpa Madagaskaras saules pilnais Kilema, inovatīvais poļu dāmu trio Sutari ar rīvēm un nažu asināmajiem, jodelēšanas meistars Albīns Paulus no Austrijas, pašmāju virtuozi Arcandela, muzikālā banda Rahu the Fool, tumšā folka un kantrī grupa Juuk, postfolka grupas TKP (Julgī Stalte, Ēriks Zeps un draugi), Laiksne un Ududu.

Festivāla kulminācija bija pasaules pirmatskaņojums – dūdu un bungu grupas Auļi jaunā Jāņu programma. Tāpat festivālā skanēja latviešu un igauņu dzeja ar dzejniekiem Guntaru Godiņu, Kristīnu Ehinu un Contra, bet igauņu skaņu mākslinieks Silver Sepp, kas par mūzikas instrumentiem spēj pārvērst jebkuru lietu, apskandināja uguns skulptūras performanci. Nespējot palikt vienaldzīgs pret traģiskajiem notikumiem Ukrainā, grandiozo uguns skulptūru tā autors – mākslinieks no Spānijas Jordi NN veltīja brīvības un transformācijas tēmai. Festivāla izskaņā visus kārtīgi izdancināja Dīva Reiznieka un Kaspara Zaviļeiska etnodisko, kur tradicionālā mūzika savijās ar mūsdienīgiem ritmiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja