Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

FOTO: Liepājas koncertzālē Lielais dzintars izskanējis Elīnas Garančas solokoncerts

Sestdien, 10. oktobrī, plkst. 17 un 20, katrā koncertā klātesot aptuveni 450 klausītājiem, savu pirmo solokoncertu Liepājas koncertzālē Lielais dzintars sniedza mecosoprāns Elīna Garanča. Tandēmā ar pieredzējušo skotu pianistu Malkolmu Martino dziedātāja liepājniekiem un koncerta viesiem no visas Latvijas piedāvāja kamermūzikas programmu, izpildot Roberta Šūmaņa, Johannesa Brāmsa un Sergeja Rahmaņinova labākos kamermūzikas skaņdarbus.

"Kamermūzikā vērojam un atpazīstam sevi, esam tajā ar savām personiskajām sajūtām. Šajā mūzikā esam atstāti paši ar sevi un mums nav tieša kontakta ar citiem. Dziesmās nav robežu alkām un iztēlei. Dziedātājiem ir bezgala daudz iespēju šajā mūzikā izpaust kaut ko ļoti intīmu," uzsver Elīna Garanča.

Elīnas Garančas un Malkolma Martino skatuviskā partnerība tiek dēvēta par maģisku. Pēc Londonas Vigmora zālē, Ņujorkas Kārnegī zālē un cituviet aizvadītiem koncertiem šogad abu mūziķu sadarbība vainagojusies ar jaunu programmu un mūzikas albumu, kurā ietverts Roberta Šūmaņa cikls Sievietes mīla un dzīve un Johannesa Brāmsa vokālā romantisma pērles. "Brāmss mani vienmēr aizkustina. Viņš ir patiess, dedzīgs un sirsnīgs," atklāj pasaulslavenais soprāns.

Programmas kulminācijā Elīnas Garančas balsi visā spožumā atklāja Sergeja Rahmaņinova mīlas dziesmas ar Tolstoja, Apuhtina, Mamošinas un citu krievu dzejnieku vārdiem. Savukārt Martino izpildījumā klausītāji dzirdēja divus klavieru solo darbus – Sapņojums no Šūmaņa klavieru cikla Bērnu ainas un Brāmsa Intermezzo op.116/4.

"Elīnai piemīt viena no lieliskākajām balsīm uz šīs planētas! Un viņa nepieskaras tikai skaņdarbu ārējam veidolam vai formai. Viņa no sirds iedziļinās katrā skaņdarbā," pēc koncertprogrammas vēlreiz uzsvēra dziedātājas skatuves partneris, pianists Malkolms Martino.

Koncertu ar Liepājas pašvaldības atbalstu organizēja SIA Lielais dzintars.

Otrdien, 13. oktobrī, Elīna Garanča priecēs klausītājus Latgales vēstniecībā Gors. Kā informē organizatori SIA Austrumlatvijas koncertzāle, uz koncertiem plkst. 17.30 un 20.00 vēl pieejamas dažas sēdvietas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja