Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Pauls gandarīts par Krievijas ordeni, tomēr pie krūtīm to nenēsās

“Es uz to vairāk lūkojos kā cieņas simbolu no maniem pielūdzējiem un cilvēkiem, kas apmeklē uzstāšanās. Klāt piespraustu visu laiku nenēsāšu,” saka komponists Raimonds Pauls par šodien saņemto Krievijas Goda ordeni.

Krievijas Federācija komponistu, kā arī divus Draudzības ordeņa saņēmējus - Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktoru Andreju Žagaru un Daugavpils universitātes rektoru Arvīdu Barševski - uzteica par draudzības saišu dibināšanu starp valstīm. Augsto Kremļa atzinību Latvijas pārstāvji saņēma Krievijas vēstniecībā Rīgā no Kremļa administrācijas vadītāja Sergeja Nariškina rokām, kas bija Latvijā ieradies īsā vizītē.

“Šis ir signāls, ka mēs rēķināmies ar attiecību attīstību mūsu valstu starpā gan ekonomikā, gan politikā, gan sociālajā jomā,” teica Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva pārstāvis S.Nariškins. Viņš skaidroja, ka ordeņi piešķirti ne tikai kā atzinība talantam, bet arī kā pateicība par ieguldījumu draudzības saišu vedošanā starp Latviju un Krieviju.

R.Pauls pateicās Krievijas prezidentam par apbalvojumu, kā arī minēja, ka tas esot bijis ļoti negaidīti. “Domāju, ka attiecos godīgi pret šo publiku,” par ordeņa piešķiršanas iemesliem prātoja komponists. Viņš teica, ka Krievijas apbalvojums būs vēl viena pieturzīme viņa biogrāfijā. Tomēr ordeni, piespraustu pie krūtīm, nenēsās.

Arī Draudzības ordeņa saņēmējs A.Žagars neslēpa gandarījumu par apbalvojumu. “Tam ir sadarbības vēsture, arī nākotnē mēs būvējam nopietnus tiltus un projektus ar Mihailovskas teātri,” teica LNO direktors. Ziņu par apbalvojumu viņš saņēmis, būdams Sanktpēterburgā, kur strādāt viņam esot liels prieks.

Uz svinīgo ceremoniju bija ieradies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kultūras ministrs Ints Dālderis (JL), izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS), Saeimas deputāts Jānis Strazdiņš (ZZS), Rīgas domniece Eiženija Aldermane (LPP/LC) un citas amatpersonas.

Uz godināšanu bija ieradusies arī estrādes dziedātāja Laima Vaikule kopā ar Krievijas TV populāra raidījuma KVN vadītāju Aleksandru Masļakovu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja