Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Trešdiena, 4. septembris
Dzintara, Dzintars, Dzintra

Gada balvas Zelta mikrofons pretendentiem būs jāuzrāda mākslīgā intelekta rīku pielietojums

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons 2025 žūrijas pārstāvji 17. jūlijā tikās otrajā sēdē, kur sprieda par nominācijām, vērtēšanas kritērijiem un mehānismiem, informēja balvas rīkotāji.

Piekrītot žūrijas priekšsēdētāja Jāņa Žildes priekšlikumam, nolemts gada balvas nolikumā iekļaut nosacījumu, ka, ja dziesmas jeb video tapšanā ir izmantoti mākslīgā intelekta (MI) rīki, šis fakts būs jāatspoguļo pieteikumā, ļaujot žūrijai izvērtēt, vai MI ir palīdzējis uzlabot radošo sniegumu.

Pēc karstām diskusijām žūrija ierosināja ieviest jaunu nomināciju Gada singls, atsakoties no nominācijām Straumētākais ieraksts un Gada dziesma, savukārt tautas balsojuma uzvarētājam pasniegt specbalvu. Par izmaiņām tuvākajā laikā vēl būs jālemj Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienības (LaMPA) biedru sapulcē, kas apstiprina Zelta mikrofons 2025 nolikumu.

Kopumā tiks saglabāta līdzšinējā vērtēšanas sistēma, kur žūrija aizklātā balsojumā vērtē katrā nominācijā iesniegto ierakstu sarindoto Top 10. Neatkarīga auditoru kompānija apkopo vērtējuma rezultātus un informē par pieciem katrā kategorijā izvirzītajiem nominantiem. Galvenie vērtēšanas kritēriji ir ierakstu oriģinalitāte, tehniskā kvalitāte un saturs. Iesniedzot mūzikas ierakstus vērtēšanai, īpašā anotācijā būs jānorāda plašāka informācija par radošo komandu - producentu, komponistu, skaņdarba autoriem, instrumentiem, skaņu operatoru, izpildītājiem, lielākajiem sasniegumiem u.c.

Par ierakstu pieteikumu pieņemšanas sākuma datumu tiks ziņots atsevišķi, bet beigu termiņš jau tradicionāli būs 1.decembris. Darbu iesniegšana arī šogad būs bez maksas, piesakoties savlaicīgi organizatoru noteiktajos termiņos. Nominanti tiks izziņoti 2024. gada 18. decembrī, bet ceremonija notiks 2025.gada 18. janvārī.

 

Latvijas mūzikas ierakstu gada balva Zelta mikrofons ir galvenais nacionāla mēroga apbalvojums mūzikas industrijā. 2025. gadā ceremonija norisināsies 29. reizi. Pasākumā tiek cildināti mūziķi, autori, izpildītāji, producenti un citi mūzikas jomas pārstāvji, izvērtējot gada devumu dažādos mūzikas žanros. Līdzšinējo 28 gadu laikā pasniegtas balvas 580 labākajiem ierakstiem dažādos žanros, Mūža ieguldījuma balvu saņēmuši 34 industrijas profesionāļi, izpildītāji, komponisti un dziesmu vārdu autori. Mūzikas ierakstu gada balvas mērķis ir veicināt Latvijas mūzikas ierakstu izdošanu, popularizēt latviešu mūziku un veicināt tās konkurētspēju ārvalstīs. Zelta mikrofons kļuvis par ietekmīgu platformu izpildītāju un producentu attīstībai un publicitātei, kā arī atbalstu jaunajiem talantiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja