Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ģertrūdes ielas teātrī laikmetīgās klaviermūzikas koncertā uzstāsies Roberts Fleics un Matilda Sepala

Piektdien, 27. janvārī, plkst. 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī ar laikmetīgās klaviermūzikas programmu koncertā Sit closer uzstāsies amerikāņu pianists Roberts Fleics (Robert Fleitz) un pianiste Matilda Sepala (Matilda Seppälä) no Somijas.

Sēdi tuvāk ir jautrs pētījums par šuvēm, kas parasti koncertā paliek apslēptas: attālums starp publisku pulcēšanos un intīmu individuālo pieredzi; varas trīsstūris starp komponistu, izpildītāju un klausītāju; noslēpumaina vārdu un simbolu pārvēršana skaņās.

Programmā skanēs Rita Mažula (Rytis Mažulis), Maikes Nasas (Mayke Nas), Einojuhani Rautavāras (Einojuhani Rautavaara), Valentīna Silvestrova (Valentin Silvestrov), Lauri Suponena (Lauri Supponen) un citu autoru solo klaviermūzika, kā arī Roberta un Matildas kompozicionālās palaidnības.

Matilda Sepala un Roberts Fleics ir komponisti un izpildītāji, kuri katrs atsevišķi raksta un spēlē mūziku. Taču, strādājot kopā, viņi atļaujas veidot atskaņojuma fizikalitātē un pētniecībā balstītas performatīvas intervences ķermenī un klausītāju rindās. Kopā viņi ir radījuši un atskaņojuši darbus festivālā Mūzikas laiks (Time of Music, Viitasaari, FI) un Ostrobotu mūzikas dienās (Uuden Musiikin Lokakuu, Oulu, FI).
 
Amerikā dzimušais Roberts Fleics absolvējis gan bakalaura, gan maģistra studijas Džuljarda skolā pie pasniedzējiem Hankvana Čena un Džuliana Mārtina. Roberts debitējis Karnegī zālē Ņujorkā 2021. gada oktobrī, koncertējis 25 ASV pavalstīs un 17 valstīs visā pasaulē, tostarp koncertzālē Latvija, Metropolitēna mākslas muzejā un citviet. Roberts saņēmis Džona Keidža balvu Halberštatē, Pro Musicis starptautisko apbalvojumu un citas starptautiska mēroga godalgas, tostarp, Jāzepa Vītola Latvija Mūzikas akadēmijas Gada balvu 2022.

Matilda Sepala sākusi kompozīcijas studijas Tamperē pie Jouni Kaipainena, vēlāk studējot arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Berlīnes UdK un Sibēliusa akadēmijā. Savās jaunākajās kompozīcijās Sepala ir strādājusi ar biodatu sensoriem un performanču mākslu, veidojot telpiskus nelineāras formas darbus.

Biļetes pieejamas ĢIT mājaslapā www.git.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja