Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Iemīļotas melodijas jaunās skaņās. Valters Pūce un Dainis Tenis sāk Latvijas koncertturneju

Grupas DaGamba mūziķi – čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis – 19. novembrī sāk koncertu turneju, kurā skanēs Latvijas populārās mūzikas komponistu dziesmu aranžējumi čellam un klavierēm

Turneja, kuru priekšvēstīja Kolkas bākā nofilmētais videoklips Raimonda Macata skaņdarbam Ziemeļvējā, ļaus gan gremdēties atmiņās par laiku, kad šīs dziesmas radās, gan saklausīt tajās vēl nedzirdētas noskaņas.

Pirmais būs koncerts Baložu pilsētas kultūras namā 19. novembrī plkst. 19.00, kam sekos vēl vismaz desmit koncertu līdz pat nākamā gada janvāra beigām. Līdzās jau iepriekš programmās Radīts Latvijā un Bez elektrības izskanējušajiem darbiem būs arī pirmatskaņojumi. "Muzicēšanu divatā var salīdzināt ar privātu sarunu," saka Dainis Tenis. "Mēs ar Valteru esam seni draugi un mēdzam runāt par visdažādākajām tēmām. Šo atklātības sajūtu būsim pārnesuši arī uz jauno koncertprogrammu, kas būs gan jautra un skumja, gan komiska un nopietna. Katrs skaņdarbs būs kā atsevišķa saruna, kas balstīta uz kādas labi zināmas melodijas."

"Cilvēkiem patīk zināmas melodijas jaunās skaņās. Šis ir citāds projekts nekā DaGamba, kur klasisko mūziku pāraranžējam šodienīgāku, "roķīgāku". Duetā darām pilnīgi pretējo: populārās dziesmas padarām akadēmiskas. Tā iedodam šīm dziesmām vēl vienu dzīvi. Ierakstījām arī albumu. Ja komponisti – Zigmars Liepiņš, Imants Kalniņš, Raimonds Pauls, Valts Pūce, Jānis Lūsēns, Uldis Marhilevičs, Raimonds Tiguls un Raimonds Macats – atļaus, varbūt nākotnē izdosim nošu grāmatu, lai šos skaņdarbus var izpildīt arī mūzikas skolās," stāsta Valters Pūce. Koncertos viņš klausītājiem arī atklās, kā komponisti vērtē to, ko duets izdarījis ar viņu dziesmām. Čellists piebilst, ka "komentāri ir interesanti, kolorīti, smieklīgi – ar humoru viss ir kārtībā".

Koncertturnejā jaunā skanējumā būs dzirdamas ļoti pazīstamas dziesmas: Imanta Kalniņa Apvij rokas, Zigmara Liepiņa Kvazimodo dziedājums, Raimonda Macata Ziemeļvējā, Jāņa Lūsēna Alises iela, Valta Pūces Balāde no izrādes Šveiks, Ulda Marhileviča Lūgums. Turneju turpinās divi koncerti 3. decembrī (plkst. 16.30 un 19.00) Babītes Kultūrizglītības centrā, 4. decembrī Saldus Mūzikas un mākslas skolā, 22. un 23. decembrī Dzintaru koncertzālē, 29. decembrī Ventspils koncertzālē Latvija, 7. janvārī Liepājā koncertzālē Lielais dzintars, 14. janvārī Talsu Tautas namā, 21. janvārī Balvu Kultūras un atpūtas centrā, 28. janvārī Krustpils Kultūras centrā. Koncertos Dzintaru koncertzālē un Lielajā dzintarā duetam pievienosies Rīgas Doma zēnu koris.

Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja