Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kalnciema kvartālā koncertēs Alright Gandhi un Irving Ark

4.augustā plkst. 19 Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertā uzstāsies grupa Alright Gandhi un jaunie pašmāju indie talanti Irving Ark, informē Kalnciema kvartāla kultūras programmas vadītāja Una Meiberga.

Grupa Alright Gandhi izveidota 2014. gadā Berlīnē – radoši atvērtā un mākslai draudzīgā pilsētā. Apvienības dalībnieki ir īsts internacionāls mikslis: itālis Pjetro Fornara, amerikānis Dominiks Grejs, britu meitene Rosa Gerharda un dāniete Kalle Enkelmane satika viens otru pagrīdes psihodēlisko mūzikas sesiju haosā, lai kopīgi spēlētu mežonīgās un pārpildītās nedēļas dienās. Grupa kļuva kā intīma alternatīva, izaugusi no Rosas dziesmu rakstīšanas un basa līnijas, Pjetro ģitāras krāsām un Dominika ritma. Alright Gandhi pastāv ar tādu pašu devīzi kā tās bezrūpīgā vide: aizmirsti vēsturi, esi oriģināls! Šī gada pavasarī grupa izlaidusi savu pirmo albumu Little Traveller. Alright Gandhi Latvijā uzstāsies pirmo reizi.

Savukārt Irving Ark ir viens no aktuālākajiem jaunajiem pašmāju indie mūzikas sastāviem, kura priekšgalā ir LNT laika ziņu moderators Kristaps Tālbergs. Grupa izdevusi debijas minialbumu Magnēts, kurā izteikti jūtama mūsdienu mūzikas elpa, brīžam ieskanoties The National skaudrajiem dziesmu tembriem, Foals stindzinoši trāpīgajiem ģitāru signāliem, The XX askētiskajam dziļumam, kā arī līdzi dziedamiem piedziedājumiem un kulminācijām. Tas viss kopā radījis oriģinālu, līdz šim nebijušu skanējumu, turklāt latviešu valodā. Magnētu var raksturot kā gaišas skumjas – gan mūzika, gan vārdi organiski savienojas vienotā stīgā, nevienu neatstājot vienaldzīgu.

Ieeja koncertā bez maksas. Vairāk par pasākumu šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja