Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība izsludina stipendiju konkursu mūzikas jaunrades veicināšanai

No pirmdienas,1. jūnija, kā papildu atbalsta mehānismu ārkārtas situācijas laikā Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA) izsludina stipendiju konkursu mūzikas jaunrades veicināšanai, informēja LaIPA pārstāve Kristīne Bambe.

Konkursa mērķis ir atbalstīt Latvijas izpildītāju un mūzikas ierakstu producentu darbību, piešķirot finansējumu jaunu mūzikas ierakstu radīšanai. Stipendija konkursa veidā tiek piešķirta mūzikas ieraksta radīšanas izmaksu segšanai līdz 500 eiro apmērā. Konkursa pieteikumi tiek pieņemti līdz 30. jūnijam.

LaIPA stipendiju konkurss norisināsies no 1. jūnija līdz 30. jūnijam par aktivitātēm, kuras ir jārealizē līdz 31. oktobrim. Šogad LaIPA stipendiju konkursa mērķis ir kopumā atbalstīt 50 jaunu ierakstu radīšanas izmaksas. Stipendija tiks piešķirta individuālam izpildītājam vai mūzikas ierakstu producentam konkrēta darba īstenošanai.

"LaIPA padomes lēmums izsludināt stipendiju konkursu ir solis pretim jauniem atbalsta mehānismiem mūzikas nozarei," skaidro LaIPA izpilddirektore Liena Grīna. "Mēs nedrīkstam aizmirst par mūzikas pievienoto vērtību. Tai ir neatsverama loma gan mūsu nacionālās identitātes un kultūras mantojuma veidošanā, gan katra cilvēka ikdienā. Šī brīža situācijā ir svarīgi veicināt jaunradi, lai 2020. gada lappuse Latvijas mūzikas vēstures grāmatās nepaliktu tukšāka kā citos gados. Tādēļ aicinām mūziķus izpausties, radīt un uzdrīkstēties!"

Plašāka informācija par konkursu pieejama šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja