Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

LMT viedtelevīzijā un interneta vietnē OperaVision būs skatāms Marinas Rebekas koncerts

Piektdien, 25. septembrī, LMT viedtelevīzijā un lietotnē LMT Straume būs skatāms pasaulslavenās operdziedātājas Marinas Rebekas koncerts Rundāles pils Baltajā zālē, kas notika koncertu ciklā Kopā. 25. septembrī plkst. 20 koncertu varēs arī vērot LMT Facebook profilā facebook.com/LatvijasMobilaisTelefons, un tas vienlaikus būs pieejams starptautiskajā operas straumēšanas vietnē operavision.eu.

Marina Rebeka soloprogrammā kopā ar koncertmeistari Lailu Holbergu iekļāvusi ārijas no Džuzepes Verdi operām Trubadūrs, Likteņa vara, Sicīliešu vakarēdiens un Džakomo Pučīni operām Madama Butterfly, Manona Lesko un Bohēma. Skanēs arī Nikolaja fon Vilma klavierminiatūras. Koncerta skatītājiem būs arī iespēja novērtēt leģendārā Frančesko Rastrelli projektētās baroka arhitektūras pērles – Rundāles pils – interjera krāšņumu. Ar šo koncertu tiek turpināta cikla Kopā iecere – Latvijas operas zvaigžņu koncerti skaistākajās Latvijas pilīs.

Marinas Rebekas koncerts Rundāles pils Baltajā zālē būs pieejams arī operavision.eu auditorijai visā Eiropā. Operavision.eu ir pirmais digitālais operas kanāls, kurā apvienojušies progresīvākie Eiropas opernami un tiek piedāvātas izcilu mākslinieku interpretācijas augstvērtīgā vizuālajā kvalitātē. Tas ir starptautiskās organizācijas Opera Europa projekts, kas apvieno 29 lielākos operteātrus un organizācijas 17 Eiropas valstīs.  

"Esam ļoti gandarīti, ka koncertu ideja guvusi tik lielu atsaucību starp Latvijas kultūras mīļotājiem un nu šos lieliskos koncertus varēs baudīt klausītāji visā pasaulē. Koncerts ir gaistošs brīdis, tāpēc liels prieks, ka mūsdienu tehnoloģiskās iespējas ļauj to pagarināt un ka mums ir lieliski partneri, kas šādu iespēju nodrošina," stāsta cikla Kopā idejas autore un producente Daina Markova.

Marina Rebeka ir viena no vadošajām operdziedātājām pasaulē, guvusi plašu atzinību kā viena no labākajām Verdi, Rosīni un Mocarta mūzikas interpretēm. 2016. gadā Marinai Rebekai piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, savukārt 2020. gadā viņa ieguvusi Starptautisko klasiskās mūzikas balvu (International Classical Music Awards) kategorijā Gada mūziķe. Kopš grandiozajiem starptautiskajiem panākumiem Zalcburgas festivālā 2009. gadā Marina Rebeka ir pastāvīga viešņa pasaules prestižākajās koncertzālēs un operu namos: Teatro alla Scala (Milāna), Parīzes Nacionālajā operā, Metropolitēna operā un Kārnegi zālē (Ņujorka), Koventgārdena operā Londonā, Concertgebouw (Amsterdama), Bavārijas Valsts operā (Minhene), Vīnes Valsts operā, Musikverein (Vīne), Cīrihes operā un citviet. Viņa sadarbojas ar tādiem izciliem diriģentiem kā Rikardo Muti, Zubins Meta, sers Antonio Papano, Valērijs Gergijevs, Janiks Nezē-Segēns, Marko Armiljato u. c.

Jau drīzumā pie skatītājiem nonāks baritona Jāņa Apeiņa un soprāna Perīnas Madefas koncerts Melngalvju namā un Sonoras Vaices solokoncerts Jelgavas pilī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja