Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Meistaru dialogs labā mūzikā. Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns tiekas Saulrieta dziesmās

Divi mūsu mūzikas lielmeistari, komponisti Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns satiksies noskaņu koncertos Saulrieta dziesmas, kas visas vasaras gaitā (līdz pat augusta beigām) norisināsies brīvdabas estrādēs dažādās gleznainās Latvijas vietās.

Saulrieta noskaņas palīdzēs sajust koncertu sākuma laiks, kas visos koncertos plānots plkst. 21. Pirmais Saulrieta dziesmu koncerts notiks Ikšķiles estrādē rīt, 3. jūlijā. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzē.

Skaņas meistari atzīst, ka šāda sadarbības forma ir interesanta un bagātinoša abiem, savukārt klausītājiem būs unikāla iespēja dzirdēt improvizācijas un saspēles gan no komponistu ļoti populāriem, gan arī pavisam maz zināmiem skaņdarbiem. "Man patīk doma, ka varēsim divatā ar Jāni Lūsēnu uz skatuves improvizēt," priecājas Mārtiņš Brauns. "Šeit nebūs nekādas izrādīšanās vai konkurences, kurš ir jaunāks, labāks vai veiklāks, salīdzinājumi šeit ir lieki. Mūsu sadarbība būs kā kontrastējošs dialogs labā mūzikā. Vēlu visiem svinēt tos svētkus, ko saucam par vasaru. Lai sajūtam prieku, un lai tas dod mums otro elpu!"

Savukārt Jānis Lūsēns atzīst, ka programmas tematisko izvēli diktējusi pēdējā laika situācija: "Kopš notikumiem, kas skāruši visu pasauli un arī Latviju, atrodos tālu prom no cilvēku un satiksmes burzmas. Vieta, kurā dzīvoju, ir īpaša ar ikvakara saulrieta izrādēm, gaismu, krāsu un ēnu saspēlēm. Cenšos izbaudīt to ikvakara mirkli, kad noklust vējš, putnu dziesmas un pasaule ietinas klusuma segā. Mani šie brīži iedvesmo un rada sajūtu, ka esmu vienots ar dabu un Visumu..."

Jānim Lūsēnam un Mārtiņam Braunam koncertos piepulcēsies dziedātāji Ieva Sutugova un Zigfrīds Muktupāvels, kurš arī spēlēs vijoli. "Ir skaidrs, ka katrs koncerts būs unikāls, jo satiekas lielas personības. Viens spēlē un otrs pieimprovizē – tas vien jau ir unikāli," ielūkojusies mēģinājumos, stāsta producente Maija Tālberga. Mēdz teikt, ka Mārtiņš Brauns ir huligāns mūzikā, bet Jānis Lūsēns – romantiķis, taču kopīgajā programmā abi būs gan romantiķi, gan huligāni. Abi komponisti muzicēs katrs pie sava sintezatora, bet vidū uz skatuves būs metāla koks, kura zaros degs ugunis. Būs gan saulrieta skati, gan dzīvā uguns, lai vasaras vakaru noskaņu varētu baudīt gan pirms, gan pēc koncerta, stāsta Maija Tālberga.

Koncertam 3. jūlijā Ikšķilē sekos uzstāšanās 10. jūlijā Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos, 11. jūlijā Alūksnes Pilssalas estrādē, 18. jūlijā Kuldīgas pilsētas estrādē, 25. jūlijā Bauskas pilskalna parka estrādē, 31. jūlijā Talsu pilskalnā, 7. augustā Baldones estrādē Vanagkalni, 14. augustā Madonas estrādē un 15. augustā Lielvārdē, Rembates estrādē. Koncertu saraksts tiks papildināts.

Top komentāri

Meistari ir, mūzikas nav.
M
Par LABU nemaz nerunājot!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja