Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Mēness safari turpinās! Dueta Air koncerts tiešraidē no Londonas Karaliskās Alberta zāles

Piektdien, 31. maijā, franču duets Air sniegs koncertu Londonas Karaliskajā Alberta zālē, kas būs skatāms arī tiešraidē digitālajā platformā driift.live. Tiešsaistes biļete maksā četrpadsmit eiro. Skatītāji redzēs vienu no visskaistākajiem, visizsmalcinātākajiem populārās mūzikas koncertiem, kādu tikai var iedomāties

Dueta Air dalībnieki un dziesmu autori Žans Benuā Dunkels un Nikolā Godēns šogad ir apvienojušies pēc vairāku gadu pauzes un devušies pasaules turnejā, kurā svin sava lieliskā debijas albuma Moon Safari 25 gadu jubileju (jāprecizē, ka šogad albumam aprit jau 26 gadi). 

Koncertos mākslinieki atskaņo visas Moon Safari kompozīcijas, kā arī citas dziesmas un instrumentālos opusus. Klausītāji ir ļoti noilgojušies pēc sapņainās Air mūzikas – visas biļetes uz grupas koncertiem tika izķertas vienā acumirklī. Šīs turnejas pirmos koncertus ziemas beigās un pavasarī Air spēlēja Eiropas teātros, 25. un 26. maijā mākslinieki uzstājās Sidnejas operā. 30. un 31. maijā notiks koncerti Londonas Karaliskajā Alberta zālē.

Vasarā Air piedalīsies daudzos festivālos Eiropā, mūziķu grafikā ir arī uzstāšanās Montekarlo operā un Parīzes filharmonijā, rudenī viņi dosies Ziemeļamerikas turnejā. Grupas koncerts ir laikmetīgs un emocionāls audiovizuāls piedzīvojums, kas apliecina, ka albuma Moon Safari mūzika nav ne novecojusi, ne zaudējusi savu šarmu – tai ir īpaša loma Air cienītāju dzīvē, tāpēc visur grupa tiek sagaidīta ar ovācijām un katras dziesmas pirmie akordi izraisa sajūsminātu reakciju. 

Duets Air – Žans Benuā Dunkels un Nikolā Godēns – turpina svinēt sava albuma Moon Safari 25 gadu jubileju. Publicitātes foto  

Koncertā Air cenšas maksimāli tuvu pieturēties pie klausītājiem pazīstamā Moon Safari skanējuma: dzirdamas Fender Rhodes elektriskās klavieres, plūstošas basa līnijas, jutekliskas un rotaļīgas vokālās partijas. Albuma Moon Safari fanu vidū ir bijis Deivids Bovijs, Madonna un Beks. Šī mūzika ir iedvesmojusi gan dziedātāju un aktrisi Šarloti Gensbūru (Air mūziķi ir palīdzējuši veidot viņas ierakstus), gan kinorežisori Sofiju Kopolu, ar kuru duetam ir izveidojusies cieša, auglīga sadarbība. Žans Benuā Dunkels un Nikolā Godēns ir radījuši skaņu celiņu Sofijas Kopolas debijas pilnmetrāžas spēlfilmai Jaunavu pašnāvības/The Virgin Suicides (1999) – šis ieraksts arī ir ieguvis kulta slavu un ieņem godpilnu vietu jaunāko laiku populārās mūzikas un kino vēsturē. Koncerta programmā ir iekļautas melodijas arī no Jaunavu pašnāvībām.

Grupas šovs ir vizuāli nevainojams. Trīs mūziķi – Nikolā Godēns (ģitāras, vokāls), Žans Benuā Dunkels (taustiņinstrumenti, vokāls) un viņu pieaicinātais bundzinieks – ir tērpušies baltā, viņi spēlē, atrodoties horizontālā kastē, kas atgādina korporācijas Apple produktu iepakojumu. Šī kaste, kas brīžiem pārvēršas par kosmosa kuģa klāju, tiek dažādi izgaismota, un skatuvisko noformējumu papildina videoprojekcijas – kombinācijā ar Air mūziku šis retrofutūristiskais skats ir elpu aizraujošs.

Koncerts noteikti labi izskatīsies arī videoversijā: šovu 31. maijā varēs skatīties tiešraidē (sākums plkst. 23 pēc Latvijas laika), drīz pēc tam ieraksts tiks atkārtots vēl divas reizes, lai to varētu noskatīties arī citās laika joslās esošie. No 1. līdz 4. jūnijam tas būs pieejams straumēšanas režīmā.      

Informācija: driift.live, airfrenchband.com 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja