Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūzika baznīcā un svētki ezermalā. Sestdienā Kurzemes pusē notiks pasākumi dažādām gaumēm

Sestdien, 13. augustā, dodoties uz Kurzemes pusi, ir iespējams gan izbaudīt romantisku mūziku, gan arī piedalīties izklaidējošos svētkos, kuru programma piemērota dažāda vecuma apmeklētājiem.

Ventspils novada Zlēku evaņģēliski luteriskajā baznīcā šajā sestdienā plkst. 16 notiks vācu romantiskās mūzikas koncerts. "Koncertā muzicēs ērģelnieks un pianists Jānis Karpovičs. Dzirdēsim arī brīnišķīga soprāna īpašnieci Aneti Viļumu. Skanēs Augusta Gotfrīda Ritera monumentālā 3. sonāte la minorā un vēl citu komponistu skaņdarbi," gaidāmo koncertu raksturo izdevuma Ventspils Novadnieks redaktore Marlena Zvaigzne un turpina: "Uz 1875. gadā būvētajām Karla Aleksandra Hermaņa ērģelēm vācu romantiskā mūzika ieskanēsies pārliecinoši un emocionāli. Bez pārspīlējuma var teikt, ka tik spilgtus dažādu reģistru tembrus reti kur var dzirdēt un nelielajā Zlēku baznīcā 20 reģistru ērģeles skanēs ar katedrālei atbilstošu varenību. Pēc Zlēku instrumenta pabeigšanas meistars K. A. Hermanis atvadījās no Liepājas un pārcēlās uz Pēterburgu, kur arī izgatavoja un remontēja ērģeles, kā arī būvēja flīģeļus. Par to liecina gan prese, gan arhīvu materiāli."

Zlēku baznīcā "iepretim, uzdrošināšos sacīt, labākajām saglabātajām K. A. Hermaņa ērģelēm tagad atradīsies un arī tiks lietots viņa būvētais flīģelis Nr. 36. K. A. Hermaņa uzbūvēto instrumentu skaits ir gauži pieticīgs, tādēļ liels bija prieks un pārsteigums, kad no Liepājas piezvanīja un piedāvāja paņemt šo instrumentu. Tikai pēc dažām nedēļām nāca atskārsme, ka kirilicā uzrakstītais klavieru būvētāja vārds ir tas pats ērģeļbūvētājs Hermanis", skaidro Zlēku baznīcas mācītājs Jānis Kalniņš.

Savukārt no Zlēkām netālajā Usmā sestdien, 13. augustā, visas dienas garumā noritēs Morica svētki Morica dārgumus meklējot....

Rīta agrumā paredzētas makšķerēšanas sacensības Morica loms, bet nedaudz vēlāk plānota Morica kausa izcīņa volejbolā, strītbolā un futbolā. Plkst. 13 Usmas centrālajā pludmalē notiks pasākuma atklāšanas koncerts, Morica svētku karoga ienešana un svinīga pacelšana. Tautas namā visu dienu būs apskatāma Harinas Kreisleres veidotā izstāde Sapnis par Moricsalu. Paredzētas arī dažādas aktivitātes bērniem un iespēja vizināties ar kuģīti.

Plkst. 16 tautas namā Usma Neatkarīgais jauniešu teātris Es un mēs piedāvās krāšņu komēdiju Minhauzena precības pēc Mārtiņa Zīverta lugas motīviem (režisors – Mikus Krastiņš). Plkst. 18 sāksies vakara koncerts ar Māri Blāzi un Arti Šimpermani, plkst. 19.30 paredzēta sacensību dalībnieku apbalvošana.

Pasākums noslēgsies ar diskoballi, informē M. Zvaigzne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja