Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Notiks Rīga Jūrmala akadēmijas tiešsaistes meistarklases Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra čellista Laionela Kotē vadībā

Otrdien, 8.decembrī, notiks Rīga Jūrmala akadēmijas jaunās sezonas tiešsaistes meistarklases Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistara Laionela Kotē vadībā. Meistarklasē piedalīsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti, čellisti, Emma Bandeniece, Kristaps Grīnbergs un Antons Trocjuks, informēja Rīga Jūrmala komunikācijas vadītāja Signe Lonerte.

Meistarklasi būs iespējams vērot tiešsaistē Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook vietnē

Laionels Kotē (Lionel Cottet) mācījies Ženēvas Mūzikas konservatorijā, Zalcburgas universitātē Mozarteum, Cīrihes Mākslas universitātē, kā arī Džiliarda skolā Ņujorkā. Mākslinieks īpaši aizraujas ar kamermūzikas spēli, viņš ir uzstājies līdzās tādiem māksliniekiem kā Ichāks Perlmans, Mitsuko Učida, Klemens Hāgens u.c. Tāpat viņš regulāri uzstājas kopā ar pianistu Luisu Švizgebelu, ar kuru kopā sniedzis koncertus pasaules lielākajos klasiskās mūzikas festivālos, tostarp Marlboro festivālā ASV, Verbier festivālā Šveicē un citos. Laionels Kotē spēlē uz Žana Batista Viljoma 1852. gadā izgatavotā čella. Kopš 2016. gada februāra viņš ir čellu grupas koncertmeistars Bavārijas Radio Simfoniskajā orķestrī.

Meistarklašu dalībnieki izpildīs J. S. Baha Prelūdiju un Sarabandu no 4. svītas čellam, BWV 1010 (Kristaps Grīnbergs, JVLMA, doc. Ē. Kiršfelda klase), J. S. Baha Prelūdiju un Sarabandu no 1. svītas čellam, BWV 1007, E. Elgāra koncerta čellam un orķestrim 1. un 2. daļas (Antons Trocjuks, JVLMA, prof. emeritus E. Testeļecas klase), un P. Čaikovska Variācijas par rokoko tēmu, op.33 (Emma Aleksandra Bandeniece, JVLMA, doc. D. Ozoliņas klase).

"Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jaunajiem čellistiem sadarbība ar viena no pasaules prestižāko orķestru čellu grupas koncertmeistariem ir ļoti nozīmīga un vērtīga pieredze. Īpaši pozitīvi ir tas, ka šī pieredze gūstama laikā, kad iespējas ceļot un papildināties pie tāda mēroga mūziķiem ir ļoti ierobežotas. Priecājos, ka Laionels Kotē atkārtoti piekritis sadarboties - šoreiz ar citu mūsu studentu trijotni, kura viņam atskaņos baroka un romantisma laika meistardarbus," JVLMA Stīgu instrumentu katedras vadītāja, asociētā vijoļspēles profesore Terēze Zīberte-Ijaba.

Lionels Kotē jau iepriekš pasniedzis meistarklases Rīga Jūrmala akadēmijas ietvaros, šovasar veiksmīgi iesākot tiešsaistes meistarklašu sēriju un piesaistot plašu pašmāju un starptautisku meistarklases vērotāju interesi. 

Rīga Jūrmala mūzikas festivāls atsācis izglītības programmas Rīga Jūrmala akadēmijas 2020.-2021.gada sezonu, kas tiek organizēta sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Meistarklases klavierēm, stīgu un pūšamajiem instrumentiem, diriģēšanā un dziedāšanā turpinās tiešsaistē, sākot ar  šī gada decembri, kā arī klātienē Rīgā 2021.gada vasarā - festivāla ietvaros. Pilns meistarklašu grafiks un pasniedzēji, kā arī pieteikšanās process klātienes meistarklasēm tiks izsludināts 2021. gada pavasarī, savukārt pieteikšanās meistarklasēm tiek organizētas, individuāli izvērtējot studentu sniegumu un pieteikumus.

Vairāk: www.riga-jurmala.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja