Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Opermūzikas svētki šovasar atgriezīsies Siguldā

Šovasar Siguldā, kur tie savulaik arī sākušies, atgriezīsies ikgadējie Opermūzikas svētki - preses konferencē ceturtdien informēja Dainis Kalns, kurš gleznainajās Siguldas pilsdrupās 1993.gadā aizsāka ikgadējo opersvētku tradīciju, ko turpa joprojām. Pēdējos divus gadus Opermūzikas svētki notika Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, taču organiski tā arī neiekļāvās jaunajā vidē: opermūzikas mīļotāji nav īsti pieņēmuši šo svētkus Jūrmalā un ar arvien lielāku nostaļģiju atminējušies tiem piemēroto, īpašo gaisotni Siguldā.

Savā vecajā vietā, Siguldas pilsdrupās Opermūzikas svētki Siguldā šovasar notiks 18.jūlijā, piedāvājot bez maksas pieejamu dienas koncertu ar solistu un amatierkoru piedalīšanos, kam vakarā sekos galā koncerts.

Galvenais Opermūzikas svētku viesis būs irāņu izcelsmes Krievijas izcilākais tenors Ahmeds Agadi, kurš pagājušajā gadā saņēmis Krievijas "Zelta maskas" teātra mākslas festivāla balvu kā labākais Krievijas solists. Vakara programmā uzstāsies arī pasaules operzvaigzne Sisele Kirkebū, kura jau reiz dziedājusi Siguldas Opermūzikas svētos. Koncerta zvaigžņu vidū mirdzēs Latvijas soprāns Kristīne Opolais, kura patlaban piedzīvo ļoti strauju un vērienīgu starptautisko karjeru, debitējot prestižos Eiropas operteātros, un kā pirmā Latvijas dziedātāja sieviete pagājušajā vasarā debitējusi arī Eiropas operas Mekā, Milānas "Teatro alla Scala". Latvijas opermākslu pārstāvēs bass Krišjānis Norvelis, soprāns Inga Šļubovska un jaunā dziedātāja Dināra Rudāne.

Dziedātāji uzstāsies festivāla orķestria pavadījumā, tajā pulcēsies galvenokārt Latvijas Nacionālā orķestra mākslinieki.

Dienas koncerts, kuru klausītājiem piedāvās bez maksas, tiks veidots kā koru svētki, kuros pulcēsies Latvijas kori: no Rīgas jauniešu koris "Sonore", vīru koris "Forte", Latvijas Universitātes studentu biedrības "Dziesmuvara" jauktais koris, kā arī Siguldas un Cēsu kori. Kopā ar koristiem uzstāsies arī solisti un festivāla orķestris.

Divos gados, kamēr Opermūzikas svētki Siguldā nenotika, bijis pietiekoši daudz aika, lai Sigulda pienācīgi sagatavotos svētkiem, norādīja Siguldas novada domes izpilddirektors Uģis Mitrevics. Šajā laikā izveidota jauna skatuve, jauni skatītāju soliņi, atsegts skats uz Gaujas ieleju, lai skatītāji redzētu Turaidas pili. Pārskatot pamatvērtības arī saprasts, ka Opermūzikas svētki Siguldā ir īpaša tradīcija, pilsētas kultūras zīmols, kuru spodrinājuši gan mūsu pašu, gan slavenu ārzemju skatuves mākslinieku balsis un vārdi. Tāpēc 6.maijā starp Siguldas novada domi un Kalnu parakstīts līgums par šāgada festivāla rīkošanu Siguldā. Domājams, drīzumā tiks parakstīts arī sadarbības līgums jau nākamo svētku rīkošanai. Nākotnē D.Kalns Opermūzikas svētkus atkal vēlētos izvērst vairāku dienu ilgus, piedāvājot arī izrādes, kā bija līdz šim.

Biļetes uz Opermūzikas svētku Galā koncertu 18.jūlijā var iegādāties Latvijas Nacionālās operas kasē, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā un Siguldā, kinoteātra "Lora" kasē par 10 līdz 30 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja