Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Orķestris "Sinfonietta Rīga" sāk sezonu jaunās darba un koncerttelpās

Orķestris Sinfonietta savu jauno, ceturto koncertsezonu sāk jaunās telpās Maskavas ielā 4 a, kur drīz vērs durvis arī jaunā Spīķeru koncertzāle. Sezonas atklāšanas koncertu piektdien, 18. septembrī orķestris sniegs Lielajā ģildē, informēja orķestra biroja un sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Stiģe.

Atklāšanas koncerta solisti būs Berlīnes mūzikas augstskolu šīgada absolventi vijolniece Marta Jagmane, čelliste Guna Āboltiņa un fagotists Jānis Semjonovs, kā arī obojists, "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē. Solistu kvartets kopā ar orķestri muzicēs Vīnes klasiķa Jozefa Haidna "Sinfonia concertante", programmā būs arī šī austriešu vecmeistara 99.simfonija, kuru pazīst kā vienu no viņa t.s.Londonas simfonijām. Līdzās Haidnam solīts latviešu komponista Viļņa Šmīdberga "Elēģijas" pasaules pirmatskaņojums un somu laikmetīgās mūzikas līdera, izsmalcinātu orķestra krāsu meistara Magnusa Lindberga 2000.gadā komponētā klaviercikla "Jubilees" pārlikums orķestrim. Savukārt (kā redzams "Sinfonietta Rīga" mājas lapā),  Spīķeru atklāšanas koncerts notiks zīmīgā datumā - 1.oktobrī, kad tiek atzīmēta starptautiskā Mūzikas diena. Tajā muzicēs Normunds Šnē un "Sinfonietta Rīga" kameransambļi, bet soliste būs atraktīvā dziedātāja Ieva Parša, kuras priekšnesumā aizrauj spilgts skatuves priekšnesums un atvērtība dažādiem interpretācijas stiliem. Šī koncerta programmā ir laikmetīgās mūzikas izlase: Lučāno Berio "Tautasdziesmas", Ģērģa Ligeti, Fausto Romitelli un Pētera Vaska opusi.

Vita Stiģe arī atgādināja, ka vēl tikai līdz 17. septembrim Lielās ģildes kasē turpinās "Sinfonietta Rīga" īpašā abonementu tirdzniecība. Abonementā par izdevīgu cenu - Ls 12 (tātad katrs koncerts par Ls 3) ir iekļauti četri stilistiski dažādi koncerti, kas notiks Lielajā ģildē un jaunajā Spīķeru koncertzālē. Abonementa sēriju uzsāks sezonas atklāšanas koncerts. Sekos koncerts 30.oktobrī (Lielajā ģildē), kura galvenais varonis būs teatrāli atraktīvais  trombona virtuozs, mūzikas performanču meistars komponists Kristians Lindbergs. Viņš šajā programmā izpaudīsies arī kā komponists un diriģents. Spīķeru koncertzālē 13.novembrī "Sinfonietta Rīga" solisti sniegs koncertu "Amerikāņu ikonas", savukārt 18.decembrī (Lielajā ģildē) soliste būs Hamburgā dzīvojošā Inga Kalna, viena no Eiropas spožākajām operbalsīm.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja