Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Prese sajūsmā par Elīnas Garančas un LNSO koncertiem Vīnē un Bādenbādenē

"Spāniska versme par spīti ziemas aukstumam: Elīna Garanča vēlreiz pierādīja, ka ir vadošais mūsdienu mecosoprāns. Latviešu dīva no jauna pārsteidza ar plašu spāņu mūzikas programmu: skaistu, aizraujošu un temperamentīgu – nav iespējams pretoties šim muzikālo kaislību vulkānam," tā laikraksts Der Neue Merker (7.

III) rakstījis par dziedātājas, diriģenta Karela Marka Šišona un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertiem Bādenbādenē (4.III) un Vīnē (6.III). Recenzenti  vairākos izdevumos arī dalījušies savos vērojumos, vēstot ka publika bija ekstāzē, un arī orķestrim saukts bravo par N.Rimska-Korsakova virtuozā simfoniskā opusa _Spāņu kapričo_ atskaņojumu.   

"Ideālā spāniete nāk no Latvijas"– lasāms jau recenzijas virsrakstā laikrakstā Kultur (7.III). "Garanča ir unikāla parādība klasiskās mūzikas superzvaigžņu pasaulē, iemiesojot perfekciju, kāda citādi nemaz nebūtu iespējama: viņa apvieno lielu, ārkārtīgi skaistu balsi ar izsmalcinātu izpildījumu un nevainojamu tehniku, pasniedzot šo kokteili ar tādu eleganci, kāda piemīt tikai viņas inteliģentajai manierei," teikts recenzijā, īpaši slavējot brīvo žonglēšanu ar liesmojošu temperamentu un lepnu vēsumu.

"Arī pēc trim piedevām koncerta beigās, Elīna Garanča bija laimīga, smaidīga, brīnišķīga un perfekta līdz pat pēdējai notij." Tam piebalso arī visi pārējie preses izdevumi, kā, piemēram, Tiroler Tageszeitung (7.III), kur lasāms, ka "to var tikai Elīna Garanča: latviete ar vēsu ziloņkaula šarmu, kas raksturīgs ziemeļniekiem, dzied ugunīgo spāņu Habaneru, un visi ir laimīgi." Savukārt žurnāla Pamina Klassik Magazin (7.III) kritiķe Kristīne Gēringere atzīmējusi, ka aklās mātes pateicības ārijas izpildījums no Ponkjelli operas Džokonda atklājis citu Elīnas Garančas izteiksmīgā snieguma dimensiju – "dziļu piepildījumu caur ciešanām un pateicību, bez pārliekas emocionalitātes, tik vienkāršu, nesamākslotu, mierīgu un pārliecinošu."

Savukārt diriģents, E.Garančas dzīvesbiedrs "K.M.Šišons prata atrast ideālo orķestra skaņu un meistarīgā mijiedarbībā izcelt Garančas balss nianses. Tas bija izcils vakars, kurā LNSO kopā ar galveno diriģentu bija ne tikai izcils pavadītājs, bet arī lielisks ansamblis un solists, kas demonstrēja izcilu kvalitāti un enerģētiski uzlādēja orķestra darbos," vērtē Kultur.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja