Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Radio Klasika ceturtdien tiešraidē skanēs LNSO un Ievas Salietes baroka mūzikas koncerts

1. aprīlī, Zaļajā ceturtdienā, plkst. 19 Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) izcilie kamermūziķi Latvijas radio 3 Klasika tiešraidē iepriecinās klausītājus ar senās mūzikas programmu Zelta baroks. Koncertā varēs dzirdēt klavesīnisti Ievu Salieti, fagotistu Jāni Semjonovu, vijolnieku Sandi Šteinbergu, kontrabasistu Oskaru Bokanovu, kā arī flautisti Maiju Zandbergu. Viņu izpildījumā skanēs baroka mūzikas komponistu Tēlemana, Bodekera, Plati un Eklsa skaņdarbi.

Koncertā skanēs baroka laikmeta mūzika, tajā skaitā Georga Fridriha Tēlmaņa opusi. Tēlemanis ir viens no populārākajiem un zināmākajiem sava laika komponistiem līdzās Johanam Sebastianam Baham, Antonio Vivaldi un Georgam Frīdriham Hendelim. Lielāko mūža daļu dzīvojis Hamburgā, kur bijis atbildīgs par vairāku baznīcu muzikālo dzīvi. Komponista daiļradē atrodami vairāki desmiti operu, pasiju, koncertu un arī lieliski kamermūzikas darbi.

Koncerta dalībnieki ir izcili baroka mūzikas interpreti. Ieva Saliete ir devusi jaunu elpu klavesīnam Latvijas koncertdzīvē. Viņa plaši zināma ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, piedaloties solo un kamermūzikas projektos Vācijā un Šveicē, kā arī esot Bernes senās mūzikas orķestra Les Passions de l’Ame klavesīniste. Ieva Saliete saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2017 Par izcilu darbu ansamblī. Jānis Semjonovs kopš 2009. gada ir LNSO fagotu grupas koncertmeistars. Tieši pateicoties baroka mūzikas atskaņojumiem, Semjonovs 2011. gadā izvirzīts Lielās Mūzikas balvai nominācijā Par izcilu darbu ansamblī.

Sandis Šteinbergs ir LNSO I vijoļu grupas koncertmeistars jau vairāk nekā 17 gadus. Kopš 2013. gada pilda vieskoncertmeistara pienākumus, sadarbojas ar Igaunijas Nacionālo simfonisko orķestri, Tamperes simfonisko orķestri un Norvēģijas ansambli Bit-20. Kontrabasa virtuozs Oskars Bokanovs guvis laurus starptautiskos konkursos Holicē, Vroclavā, Brno un citviet. Viņa ikdiena paiet LNSO kontrabasu grupas koncertmeistara amatā. Savulaik Oskars bijis Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra mūziķis, spēlējis arī kamerorķestrī Kremerata Baltica, kur muzicējis ar Gidonu Krēmeru, Martu Argeriču, Mišu Maiski, Mario Brunello un daudziem citiem. Savukārt flautiste Maija Zandberga studijas beigusi Mārstrihtas Mūzikas akadēmijā pie profesora Filipa Benuā, jau kopš 2015. gada regulāri uzstājoties kopā ar LNSO.

Koncerta filmēšanu veiks SIA HDPD Productions & Dreams. Kultūras informācijas sistēmu centrs nodrošinās koncerta ieraksta saglabāšanu ERAF projekta Kultūras mantojuma satura digitalizācija (1. kārta) ietvaros un to pēcāk būs iespējams vērot LNSO YouTube kanālā, kā arī portālā Diva.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja