Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Rātslaukumā muzicēs jauniešu un bērnu apvienotais pūtēju orķestris

Nedēļu pirms Rīgas pilsētas svētkiem, svētdien, 16. augustā plkst. 16.00, Rātslaukumā koncertēs apvienotais pūtēju orķestris, kura sastāvā būs vairāk nekā 80 jauno mūziķu no pūtēju orķestriem Fanfara (Latvija) un Jugend-Musikkorps Rostock e.V. (Vācija), informē koncertorganizācijas “Ave Sol” pārstāve Anete Baumane.

Sadarbojoties Rīgas diriģentam Jānim Grahoļskim un Rostokas diriģentei Birgitai Dērerei  (Birgitt Derer), kā arī atzīmējot Rīgas sadraudzības pilsētas Rostokas pūtēju orķestra 40. dzimšanas dienu, jaunieši sniegs brīvdabas koncertu Rātslaukumā. Nedēļu pirms uzstāšanās, orķestri vasaras nometnē kopīgi iestudēs koncertprogrammu, kuru atskaņos arī vairāk kā 1000 klausītāju lielā zālē Rostokā šī gada 6. decembrī.Pūtēju orķestris Jugend-Musikkorps Rostock e.V. dibināts 1969. gadā, tajā  darbojas ap 40 mūziķu vecumā no 11 līdz 20 gadiem. Starptautiski panākumi liecina par orķestra augsto māksliniecisko kvalitāti, kā dēļ orķestris ir pieprasīts gan Vācijā, gan ārpus tās. Kopš 1992. gada orķestra mākslinieciskā vadītāja ir Birgita Dērere (Birgitt Derer).Pūtēju orķestris Fanfara ir dibināts 1999. gadā kā jauniešu orķestris, kurā apvienojās 25 Rīgas 2.mūzikas skolas absolventi un Rīgas Skolēnu pils pūtēju orķestra studijā izaugušie audzēkņi. Kolektīva sastāvā šobrīd ir apmēram 40 jaunie mūziķi. Kolektīvs strādā pie dažāda un daudzveidīga repertuāra, kurā ietilpst gan latviešu, gan aizrobežu komponistu darbi, spēlē gan miniatūras, gan izvērstas formas skaņdarbus.Kopš  2000.g. orķestris ir piedalījies visos Vispārējos dziesmu un deju svētkos, Latvijas Pūtēju orķestru salidojumos un konkursos Alūksnē, Ventspilī, kā arī starptautiska mēroga konkursos un koncertturnejās ārzemēs. Kopš dibināšanas brīža orķestri vada Jānis Grahoļskis. Ar 2006.g. septembri orķestrī kā otrais diriģents strādā Kristīne Grahoļska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja