Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Rīgā, Jūrmalā un Cēsīs uzstāsies kamerorķestris Kijivas solisti

VSIA Latvijas koncerti aicina uz Ukrainas nacionālā kamerorķestra Kijivas solisti koncertiem 18. aprīlī Dzintaru koncertzālē, 19. aprīlī Lielajā ģildē un 22. aprīlī Vidzemes koncertzālē Cēsis. Programmā: ukraiņu komponistu Miroslava Skorika, Valentīna Silvestrova, Oleksandra Šimko skaņdarbi un ukraiņu tautas mūzika, kā arī Fēliksa Mendelszona un Nino Rotas skaņdarbi, informēja VSIA Latvijas koncerti pārstāve Ieva Mora.

2022. gada sākumā Ukrainas nacionālais kamerorķestris Kijivas solisti devās Eiropas koncertturnejā, līdz 24.februārī, atrodoties Itālijā, saņēma ziņu par Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Viss mainījās, karš bija sācies, mājās atgriezties vairs nevarēja. Sadarbojoties ar vadošajām Eiropas koncertorganizācijām, kamerorķestra koncertturneja tika pagarināta uz nenotiektu laiku.

Kijivas solisti apvieno atzītus un populārus mūziķus no visas Ukrainas, lielākā daļa no tiem ir nacionālu un starptautisku konkursu laureāti.

"Mēs spēlējam mieram," saka kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs Anatolijs Vasiļkovskis, "ir grūti izteikt savas emocijas vārdos. Mūsu ģimenes šobrīd atrodas Ukrainā, un mēs ar tām sazināmies katru dienu. Ar mūsu vecākiem, brāļiem, māsām un citiem radiniekiem. Mūsu darbs šobrīd ir grūts, bet mēs spēlējam. Mūzika mums palīdz šajā situācijā, un mūsu pienākums ir runāt par Ukrainu caur mūziku."

Kijivas solistiem ir ļoti svarīgi nest pasaulē mūsdienu ukraiņu komponistu skaņdarbus. Viņu programmās bieži dzirdami Miroslavs Skoriks, Jevgeņijs Stankovičs, Valentīns Silvestrovs un citi ukraiņu komponisti.

Savās mājās kamerorķestris ieguvis Nacionālā ansambļa titulu, kā arī starptautiski atzītu komponistu popularizētāju reputāciju, jo tieši viņu izpildījumā Ukrainā pirmo reizi skanēja Bendžamina Britena, Džordža Palmera un Erki-Svena Tīra skaņdarbi.

VSIA Latvijas koncerti direktors Guntars Ķirsis par atbalstu ukraiņu mūziķiem saka: "Tas ir mazākais, ko mēs spējam šobrīd darīt mūsu ukraiņu kolēģu un viņu ģimeņu labā. Mēs nespējam ar mūzikas skaņām atvairīt Krievijas raķetes, un šī bezspēcība sanikno līdz asarām. Bet mēs palīdzēsim, sniedzot drošības sajūtu un visu, kas nepieciešams ikvienam mūziķim, kurš lepojas ar savu valsti, prot izcili darīt savu darbu un mīl mūziku."

Koncertu tiešraidē būs iespējams klausīties Latvijas Radio 3 Klasika un vērot LSM.lv, kā arī koncerta ierakstu varēs noskatīties 24. aprīlī plkst.15.25 LTV1.

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja