Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Rīgā uzstāsies britu elektroniskās mūzikas duets Mount Kimbie

11. jūnijā _Palladium Rīga _viesosies britu elektroniskās mūzikas duets Mount Kimbie. Tas būs viens no pirmajiem pasākumiem, gatavojoties ikgadējam alternatīvās elektronikas festivālam Satta, kurš pēc septiņiem pastāvēšanas gadiem Lietuvā pirmo reizi pārceļas uz Latviju un no 14. līdz 17.augustam norisināsies Papē.

Pirms četriem gadiem Mount Kimbie bija starp Satta festivāla galvenajiem māksliniekiem. Toreiz, 2010.gada festivālā, viņi prezentēja savu debijas albumu Crooks & Lovers. Kopš tā laika duets noslēdzis līgumu ar ietekmīgo Warp Records, kura paspārnē pirms gada izdots arī otrais studijas albums - Cold Spring Fault Less Youth.

Tieši pēc grupas debijas albuma tās popularitāte ievērojami auga. Lai gan duets jau sen uzstājas lielāku cilvēku skaita priekšā, tam ir izdevies saglabāt agrāko naktskluba deju grīdas sentimentu. Jaunā albuma Cold Spring Fault Less Youth mūzika ir mierīga un piezemēta, kā arī vienlaikus krāšņa un uzmanību pievelkoša.

Pašlaik Mount Kimbie turpina sava otrā studijas albuma pasaules tūri, kuras ietvaros duets uzstāsies arī Rīgā un Viļņā. Mount Kimbie jau paspējuši uzstāties ASV, Austrālijā un vairākās Eiropas valstīs, taču vēl pirms koncerta Rīgā mūziķi iegriezīsies arī Turcijā, Japānā, Francijā un Grieķijā.

Mount Kimbie Rīgā iesildīs lietuviešu indie grupa Without Letters. Tā ir salīdzinoši jauna grupa, kas jau paspējusi uzstāties gan Tallinn Music Week, gan Positivus festivālā un virknē citu svarīgu Baltijas mūzikas dzīves notikumu. Grupa pavisam nesen uz vinila izdevusi savu debijas minialbumu.

Satta ir izziņojusi jau virkni pazīstamu mākslinieku, kas augusta vidū uzstāsies Papē. Tādi mūziķi kā Forest Swords, Submotion Orchestra, Kode9, King Midas Sound, Sekuoia, Sei A un Dirty Beaches ir vien daļa no tiem. Drīz tiks izziņoti arī citi mākslinieki.

Biļetes uz Mount Kimbie koncertu Palladium Rīga ir piejamas Biļešu Serviss kasēs un internetā. Biļešu cena sākot no 12 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja