Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas Doma Kapitula zālē uzstāsies ērģelniece Ligita Sneibe un zviedru blokflautists Pērs Gross

Rīgas Doma Kapitula zālē sestdien, 4. martā, plkst. 18.00 Ziemas kamermūzikas festivāla trešajā koncertā Stabuļu spēles uzstāsies ērģelniece Ligita Sneibe un zviedru blokflautists Pērs Gross (Per Gross), informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Īpašajā 13. gadsimta Kapitula zāles gaisotnē izskanēs diženo komponistu Johana Sebastiana Baha un Antonio Vivaldi mūzika, kuru senatnīgais skanējums mīsies ar mūsdienu komponistu vēsmām, kā arī būs kāds pirmatskaņojums.

Koncertā piedalīsies latviešu ērģelniece Ligita Sneibe, kura patlaban dzīvo Zviedrijā un zviedru zvaigzne, blokflautas virtuozs Pērs Gross. 

Blakus dižgaru J. S. Baha un A. Vivaldi mūzikai izskanēs arī 16. gs. beigu komponista Jakoba van Eika kompozīcijas. Senatnīgo noskaņu papildinās mūsdienu komponistu, blokflautista Markusa Cānhauzena (Markus Zahnhausen) un ērģelnieces Reičelas Lorinas (Rachel Laurin), darbi. Reičela Lorina daudz komponējusi mūziku tieši ērģelēm solo. Izskanēs arī latviešu komponistes Indras Rišes un zviedra Andersa Borjesona mūzika. Savukārt Ligitas Sneibes dzīvesbiedrs zviedru komponists, flautists un saksofonists Hokans Sundins (Håkan Sundin) īpaši šim koncertam sarakstījis jaundarbu Freedom shapes (2023), kas piedzīvos pasaules pirmatskaņojumu.

Ligitas Sneibes mākslinieces pieredzē ir solokoncerti daudzās Eiropas valstīs un Japānā. Pašlaik Ligita dzīvo un strādā kā baznīcas ērģelniece un muzikālās dzīves vadītāja Fēringsē (Färingsö) draudzē Stokholmas diacēzē Zviedrijā. Aktīvi darbojas kā koncertērģelniece, iestudējot dažādu stilu mūziku, kas spēlējama gan uz nelieliem vēsturiskiem instrumentiem (Drotningholmas kapella), gan arī uz lielām koncertērģelēm (Stokholmas koncertnams).

Pērs Gross ir viens no Zviedrijas atzītākajiem blokflautistiem. Viņš ieguvis maģistra grādu mūzikā/performancē 2004. gadā Dienviddānijas Mūzikas akadēmijā, kur viņš studēja pie Dena Laurina. Tālākās studijas Stokholmas Karaliskajā mūzikas akadēmijā 2009. gadā noslēdzās ar solista diplomu. Mūsdienās Gross ir viens no  izcilākajiem instrumentālistiem virtuoziem ar daudzām stipendijām un balvām, kā arī starptautisku atzinību. Viņš ir uzvarējis Ljunggrenskas konkursā 2008. gadā un ieguvis Solista balvu 2010. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja