Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +22 °C
Pērkona negaiss
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

"Rīgas ritmos" šovasar būs saksofonists Bils Evans, blūza ģitārists Robens Fords un citas zvaigznes

10.Starptautiskais mūzikas festivāls "Rīgas ritmi" šovasar notiks no 28.jūnija līdz 3.jūlijam un piedāvās plašu programmu džeza un pasaules mūzikas stilos, pavēstīja festivāla projektu koordinatore Kristīne Golubova.

Festivāla mākslinieku zvaigznājā šogad ir saksofonists Bils Evans un blūza ģitārists Robens Fords projektā "Soulgrass meets Blues", kā arī ģitāras virtuozs Antonio Forsione, kurš jau reiz viesojies festivālā "Rīgas ritmi", sajūsminot ar solo programmu.

Kā gaidāmā festivāla viesu vidū būs talantīgais pianists Džeralds Kleitons (Gerald Clayton), jaunā Kubas dīva Olvido Ruisa (Olivido Ruiz), neparastais franču trio "Sashird Lao", vācu pianists un komponists Sebastians Šunke, un Venēcijas džeza mākslinieki "Augusto Pirodda Quartet".

Kā vēsta K.Golubova, festivāla galvenie koncerti notiks Kongresu namā. Notiks arī nakts koncerti un "jam session" improvizāciju kopspēles vakari klubā "Artelis", kā arī brīvdabas koncerti uz Vērmanes dārza skatuves. Arī šogad Kongresu namā klausītājiem dota iespēja ar vienu biļeti dzirdēt divus koncertus, savukārt brīvdabas koncerti Vērmanes dārzā būs pieejami bez maksas, stāsta K.Golubova. Vērmanes dārzā notiks ari Rīgas Ritmu Bērnu festivāls, kur viesmākslinieki uzstāsies kopā ar Latvijas bērnu kolektīviem un izpildītājiem.

Kā ierasts, būs meistarklases jaunajiem mūziķiem un interesentiem. Tās paredzētas gan vienas dienas, gan padziļināti - vairākas dienas.

Biļetešu tirdzniecību uz festivāla koncertiem sāks 20.maijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas dievnami plaši atver durvis Baznīcu naktī

Sestdien, 1. jūnijā, jau 11. reizi visā Latvijā norisināsies garīgās kultūras notikums Baznīcu nakts, kurā šogad piedalīsies ap 160 dažādu tradicionālo kristīgo konfesiju dievnamu. Tomēr viss sāksi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja