Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sestajā Starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā Grand Prix iegūst Oslo Universitātes sieviešu koris

Par sestā Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa 1. vietas un Grand Prix ieguvēju, saņemot īpašo Jūrmalas pilsētas kausu un 3500 eiro, kļuva Oslo Universitātes sieviešu koris diriģentes Maritas Tendeles Bodsbergas Veides vadībā, informēja festivālā rīkotāji.

Otro vietu un 2000 eiro naudas balvu ieguva jauktais koris Gratia Choir diriģenta Alfonso Andrika Viratmas vadībā (Indonēzija). Trešo vietu un 1000 eiro naudas balvu, kā arī Dzintaru koncertzāles speciālbalvu ieguva jauktais koris St Jacobs Vokalensemble diriģenta Mikaela Vedara vadībā (Zviedrija).

Par konkursa labāko diriģentu tika atzīta Marita Tendele Bodsberga Veide, viņa un Oslo Universitātes sieviešu koris atzīti par labākajiem obligātā skaņdarba – Riharda Dubras opusa Hail, O Star of the Ocean – interpretiem.

Skatītāju simpātiju balvu sadarbībā ar Laima, kā arī par skatuviski atraktīvāko tika atzīts jauktais koris Gratia Choir (Indonēzija). Žūrijas atzinību un izdevniecības Musica Baltica balvu Par labāko unisona skaņdarba interpretāciju ieguva jauktais kamerkoris Alumni Heidelberg (Vācija).

Kori no Latvijas iekļuva labāko sešiniekā, jauktajam korim Austrums (diriģents Ārijs Šķepasts) iekļūstot konkursa finālā un ieņemot 5. vietu, savukārt jauktais koris Norise (diriģente Alise Konkēviča-Upīte) konkursā izcīnīja 6. vietu.

Katru gadu septembra otrajā pusē konkurss Jūrmalā pulcē vairākus simtus kordziedātāju no dažādām pasaules valstīm, kā arī vietējos kormūzikas cienītājus un profesionāļus. "Pavisam nesen noslēgušies Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki, ar kuriem esam slaveni pasaulē. Mūsu veidotais koru konkurss turpina spodrināt Latvijas kā koru lielvalsts tēlu un ir viens no tiem notikumiem, kurā aicinām ciemos citu valstu korus, lai tiem parādītu Latviju un sniegtu ieskatu mūsu kormūzikas tradīcijās. Tas, ka uz konkursu ierodas kori no arvien dažādākām pasaules valstīm, dod ticību, ka Latvija arvien pārliecinošāk ieņem savu vietu arī uz augsta līmeņa starptautisku kormūzikas konkursu kartes," - tā konkursa mākslinieciskais vadītājs, diriģents Jānis Ozols.

Sestais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss noritēja no 22. līdz 24. septembrim Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē un sapulcināja kora dziedātājus no deviņām pasaules valstīm - Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Vācijas, Īrijas, Bulgārijas, Indonēzijas un Latvijas. Koru sniegumu vērtēja profesionāla starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētājs bija Hosu Elberdins Badiola (Josu Elberdin Badiola, Spānija), žūrijā darbosies Kaje Tannera (Kaie Tanner, Igaunja), Haralds Jers (Harald Jer, Vācija), Luka Skakabaroci (Luca Scaccabarozzi, Itālija) un latviešu komponiste Selga Mence. Konkursa ietvaros Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē dalībnieki tika vērtēti 3 konkursa kārtās – Obligātās programmas un Brīvas izvēles programmas kategorijās. Obligātās programmas ietvaros visi kori izpildīja skaņdarbu no romantisma laikmeta, laikmetīgo mūziku, savas valsts tautas dziesmu unisonā, kā arī speciāli konkursam komponētu skaņdarbu – šogad tas bija pirmajam konkursam komponētais Riharda Dubras opuss Hail, O Star of the Ocean. Brīvas izvēles programmā koriem bija iespēja izpildīt programmu pēc savas izvēles, parādot savu skanējumu un to, kas katram izdodas vislabāk. Pieci augstāko rezultātu ieguvušie kori cīnījās Grand Prix finālā.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja