Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Šišona asistents Vācu radio filharmoniskajā orķestrī būs Valdis Butāns

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons, kurš ir arī Zārbrikenas un Kaizerslauternes SWR Vācu radio filharmoniskā orķestra galvenais diriģents, 2012./2013. gada sezonā par savu asistentu arī Vācu radio filharmoniskajā orķestrī ir izvēlējies jauno latviešu diriģentu Valdi Butānu, informē LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

Valdis Butāns saka: "Paldies Karelam Markam Šisonam gan par man izrādīto uzticību, gan arī par atbalstu un vēlmi palīdzēt Latvijas jaunajai simfoniskās mūzikas diriģentu paaudzei kopumā. Iespēju strādāt par asistentu Zārbrikenas Kaizerslauternes SWR Vācu radio filharmoniskajā orķestrī uztveru kā lielu pagodinājumu un vienlaikus kā lielisku izdevību sevi profesionāli pilnveidot starptautiskā mērogā pie augstas klases orķestra."Valdis Butāns ieguvis bakalaura un maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Kordiriģēšanas nodaļā, kā arī bakalaura grādu Simfoniskā orķestra diriģēšanas nodaļā pie profesora Andra Vecumnieka. Šobrīd Butāns turpina studijas JVLMA Simfoniskā orķestra diriģēšanas nodaļas maģistratūrā. 2000. gadā Butāns piedalījās Starptautiskajos kordiriģēšanas kursos Europa Cantat 2000 Nevērā, Francijā, savukārt 2005./2006. mācību gadā viņš Socrates Erasmus programmā papildinājās orķestra diriģēšanā Vīnes Mūzikas un izpildītājmākslas universitātē Austrijā. Butāns piedalījies diriģēšanas meistarklasēs pie tādiem diriģentiem kā Lucs Kēlers, Pērs Burins, Jozus Domarks, Jurijs Simonovs un Žolts Nēģs. 2010. gadā viņš iekļuva XIV Starptautiskā Dimitra Mitropolusa diriģēšanas konkursa (Atēnas, Grieķija) pusfinālā.

2010. gada maijā Butāns kļuva par LNSO galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Karela Marka Šišona asistentu. Diriģents strādājis arī ar kameroķestri Sinfonia Concertante, profesionālo pūtēju orķestri Rīga, piedalījies Jaunās mūzikas festivāla Arēna koncertos (2010), kā arī asistējis pie Liepājas simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncerta sagatavošanas (2011) un Džakomo Pučīni operas Bohēma atjaunotā iestudējuma Latvijas Nacionālajā operā (2012).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja