Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Starptautiskais Saksofonmūzikas festivāls Saxophonia noslēgsies ar konkursu

No 2023. gada 9. līdz 18. februārim Latvijā norisinās XIII Starptautiskais Saksofonmūzikas festivāls Saxophonia, kura izskaņā 18. februārī plkst. 15.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā klausītāji aicināti uz konkursa noslēguma koncertu un laureātu apalvošanu.

Starptautiskajā Saksofonmūzikas festivālā Saxophonia līdzās dažāda stila un žanru koncertiem jau gandrīz ceturtdaļgadsmita garumā notiek arī Latvijas mūzikas skolu un mūzikas vidusskolu saksofona klašu audzēkņu konkurss. 

Konkurss šajā gadā norisināsies Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā no 15. līdz 17. februārim, pulcinot 83 dalībniekus no Latvijas mūzikas skolām un mūzikas vidusskolām četrās vecuma grupās. Konkursa dalībniekus vērtēs starptautiska žūrija. Konkursa galvenā balva – Yamaha alta saksofons YAS 480.

Konkursa noslēguma koncertā uzstāsies konkursa laureāti un virkne profesionālu saksofonistu – Arvīds Kazlausks, Roberts Martini, Oskars Petrauskis, Rūdolfs Pēteris Rubenis, Raivo Stašans, Kārlis Vanags, Zintis Žvarts, kā arī saksofonisti kameransambļos – Rīgas Saksofonu kvartets, Saksofonu kvartets Atomos un Ernests Mediņš, Pārmaiņu mūzikas kvartets un JVLMA saksofonu ansamblis. Koncerta izskaņā uz skatuves tiek aicināti visi konkursa dalībnieki, viņu pedagogi, kā arī citi saksofonisti, kopā ar festivāla Saxophonia dalībniekiem – profesionāliem mūziķiem, veidojot lielu saksofonistu kori diriģentes Katrīnas Kivlenieces-Cābules vadībā.

Biļetes uz Konkursa noslēguma koncertu iespējams iegādāties tikai iepriekšpārdošanā – Biļešu paradīze kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Konkursu organizē Rīgas Saksofonu kvartets sadarbībā ar Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolu (JMRMV), JMRMV Atbalsta biedrību un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja