Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Svētki ir jāsvin! Laimi kā torti griežu. Olgas Rajeckas jubilejas tūrē katrs koncerts būs atšķirīgs

It kā jau dzimšanas diena nosvinēta gada sākumā, bet savu jubilejas koncerttūri dziedātāja un Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere Olga Rajecka sāks 2. aprīlī renovētajā Lielvārdes kultūras namā.

"Jubileja jāsvin visu gadu. Es taču ar visiem kopā nevarēju janvārī nosvinēt! Tāpēc jau ir koncerttūre, un būšu Valmierā, Rēzeknē, Cēsīs, Ventspilī, Dobelē, Liepājā un Rīgā. Koncertos piedalīsies gan deju kolektīvi, kuros esmu dejojusi un joprojām dejoju, gan mani draugi mūziķi, ar kuriem kopā esmu uzstājusies beidzamajos desmit gados, gan komponisti, kuri man rakstījuši dziesmas. Daudzi mani draugi diemžēl jau muzicē uz citām skatuvēm, taču svētki ir jāsvin," saka Olga Rajecka, piebilstot – katra koncerta viesu sastāvs atšķirsies. Izvērtējot padarīto, dziedātāja konstatējusi, ka nevar visus apvienot vienā koncertā, jo tad vajadzētu būt uz skatuves vismaz desmit stundu! Olga nosmejas, kad jautāju: kuru koncertu viņa tūrē gaida vairāk – pirmo vai pēdējo? "Katru! 46 gados uz skatuves esmu iedziedājusi vairāk nekā tūkstoti dziesmu. Man dziesmu nepietrūkst. Jāņa Miltiņa pavadošā grupa tās spēlēs." Šobrīd dziedātājai prātā skanot visjaunākā dziesma Gabaliņš no manis, ko viņa pasūtījusi uzrakstīt savam radiniekam ģitāristam Kasparam Ansonam. "Tur ir ļoti skaisti vārdi," saka Olga un nocitē: "Laimi kā torti griežu/ Gabaliņu tev, gabaliņu sev."

Pirmajā koncertā, kas 2. aprīlī notiks Lielvārdē, piedalīsies gan Eolika, gan Turaidas Roze, dziedātājs Uģis Roze un ģitārists Aivars Gudrais, dziedātāja Aija Andrejeva, Lielvārdes Violetais koris, deju kolektīvs Madara. 8. aprīlī koncerts notiks Valmieras Kultūras centrā kopā ar grupām Vitamīns (dziedātāja ar šo grupu sāka sadarboties 1978. gadā) un Bāze 7. Rēzeknē Latgales vēstniecībā Gors 9. aprīlī koncertā otrajā daļā skanēs Olgas populārākās dziesmas īsti latgaliskās aranžijās, kuras veidos Andris Baltacis. "Sāksim ballēties! Būs akordeons, vijole un tuba!" aizrautīgi komentē dziedātāja. VEF Kultūras pilī 22. aprīļa koncertā iekļauti skaņdarbi no programmas Buramdziesmas, piedalīsies deju kolektīvi Rotaļa, Šaine un Līgo. "Varu apsolīt, ka būs gan kopdeja Saule riet, gan Rakstu raksti un Sidrabrasa." 30. aprīlī Cēsīs īpašie viesi – Dāmu pops. Un tas ir tikai minimāls ieskats tūres koncertos.

"Tie, kas nāk uz maniem koncertiem, zina, ka būs ne tikai ko dzirdēt, bet arī ko redzēt. Man ir vairākas jaunas Elitas Patmalnieces kleitas, Ināra Trēziņa puišiem izdomājusi jaunus kreklus un arī kleitas man. Mayra kleitas būs Dāmu popam. Par visu ir padomāts. Pirms katra koncerta būs arī izstāde – mani tērpi, koncertu afišas un bildes. Iznāks arī nošu grāmata ar manām dziesmām. Un vasarā būs otra grāmata un dziesmu albums. Darbu daudz," atklāj Olga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja