Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tās vēl nav beigas. Tas vēl nav viss. Dzelzs vilks koncertā Palladium ieskandinās albumu Jauni

Vairāk nekā pirms trīsdesmit gadiem nobruģējusi savu ceļu ar smagu rokmūziku, grupa Dzelzs vilks ar Juri Kaukuli priekšgalā no pagrabu koncertiem veiksmīgi tikusi līdz pārpildītiem klubiem un estrādēm.

Pērn iznākušajā albumā Jauni tā piedāvā labu popmūziku, kāda mums ir un būs vajadzīga vienmēr, arī pēc ieraksta producenta Gata Zaķa domām. Var, protams, turpināt izkliegt savu mežonīgo kaisli un sāpes pustukšā telpā vien saujiņai fanu, bet visi reiz pieaug, nomierinās, paskatās patiesībai acīs un ierauga, ka tā smaida un nav nemaz tik skarba. Jo Tās vēl nav beigas – tāds ir arī albumu noslēdzošās dziesmas nosaukums. Juris Kaukulis savos dziesmu tekstos prasmīgi spēlējas ar neizbēgamām patiesībām, un pat nāve, kas kādu gaida tramvaja pieturā, tur jūtas vientuļa.

Pati galvenā grupas atpazīstamības zīme ir Kaukuļa vokāls, kas savulaik daudziem nebija pieņemams, bet ar laiku saproti, ka cilvēks var dziedāt arī šādi – it kā ar tevi personīgi sarunājoties, nevis atsvešināti koncentrējoties uz precīzu dziedāšanu, kur stāstu vietā ir tikai zilbes un katrai piekausēta nots. Juris atzīst, ka skanējuma ziņā Jauni sanācis pats gaišākais Dzelzs vilka albums, kaut "dāma ar izkapti elpo pakausī tuvāk nekā jebkad agrāk", netālu plosoties karam: grupa jau sniegusi atbalstu Ukrainai, piedaloties labdarības koncertos, un pērn devusies uz robežu palīdzēt bēgļiem. Lai gan albums nemaz vairs nav tik jauns, jau ticis spēlēts un nominēts Zelta mikrofonam, Dzelzs vilks savu 25. februārī koncertzālē Palladium gaidāmo uzstāšanos dēvē par tā atklāšanas koncertu, kurā pirmoreiz albumu varēs iegādāties arī formātā, kas ļaus dziesmas klausīties bez interneta pieslēguma. Koncertā skanēs arī Dzelzs vilka dziesmas no iepriekšējiem gadiem, jo hitu, kurus nedrīkst nespēlēt, tam netrūkst.

Joprojām ir mīla pa reizei un zeķē caurums, savādi sapņi, ziemas riepas un sirds krūtīs stiprāk sit, redzot mūžīgo un negaistošo "Tevi". Ko gan pirmo vienā no jaunā albuma dziesmām uz Mēnesi sūta Dzelzs vilks (amerikāņi turp reiz kā pirmo aizsūtīja Ārmstrongu, bet latviešu/igauņu grupa Reigani – pirmo Džauri)? Protams, pirmo meiteni – šim tēlam Dzelzs vilka mūzikā joprojām ir nozīmīga loma, lai kāds būtu viņas vārds. Jaunā dziesminiece Keitija Bārbale, kura nupat saņēmusi savu pirmo Zelta mikrofonu par debijas albumu Akmens dievs, cerams, tik tālu vēl nedosies, bet noteikti iegūs jaunu paātrinājumu savam lidojumam, pirmoreiz uzstājoties tik lielas auditorijas priekšā, kādu spēj uzņemt koncertzāle Palladium, – viņa iesildīs Dzelzs vilku tā lielkoncertā. Tas ir bijis viens no Keitijas sapņiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja