Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vienmēr sirsnīgi un patiesi stāsti. Ventspilī uzstāsies Londonas duets Vega Trails

Svētdien, 15. maijā, Ventspils koncertzālē Latvija laikmetīgās autormūzikas ciklā Ma notiks Londonas dueta Vega Trails vienīgais koncerts Latvijā

Duets Vega Trails ir pavisam nesen īstenojusies jau laiciņu divu mūziķu lolota iecere. Tajā muzicē divu citu, jau labi pazīstamu britu mūsdienu instrumentālās mūzikas kolektīvu dalībnieki – Portico Quartet dibinātājs kontrabasists un komponists Mailo Ficpatriks un trio Mammal Hands dalībnieks saksofonists Džordans Smārts. 

Mājsēdes laikā Mailo Ficpatriks iegrima mūzikā, kurai piemīt plašums un kura iepriekš viņam un daudziem klausītājiem bijusi mazāk pazīstama. Viņš daudz klausījās zviedru tautas mūziku vijoles izpildījumā un indiešu klasisko mūziku. Tiesa, pēdējo grūdienu dueta nodibināšanai māksliniekam deva Čārlija Heidena duetu albuma Closeness noklausīšanās, pēc kā Mailo nebija šaubu – viņa partnerim ir jābūt Džordanam Smārtam.

"Es biju redzējis Džordanu spēlējam mūsu kopīgās ierakstu kompānijas Gondwana Records pasākumos Berlīnē un Tokijā. Katru reizi mani apbūra viņa vienlīdz ārkārtīgi intensīvā un pārliecinātā spēles maniere. Viņa, ja tā drīkstu teikt, pilnīga nodošanās tam, lai gan sevi, gan klausītāju koncerta laikā aizvestu citā realitātē uz mani atstāja neizdzēšamu iespaidu," par savu domubiedru stāsta Mailo Ficpatriks.

Džordans Smārts Vega Trails divvienībā ir ienesis arī atvērtību un gaišumu – iespējams, tas zināmā mērā ir pateicoties faktam, ka bez tenora un soprāna saksofoniem viņš muzicē arī ar basa klarneti un niedres flautu. Vega Trails stāsta klausītājiem skaistus, brīžiem melanholiskus, brīžiem pavisam nepiezemētus, bet vienmēr sirsnīgus un patiesus stāstus. 

Piektdien, 6. maijā, iznāca Vega Trails albums Tremors in the Static. Albumu izdevusi kompānija Gondwana Records, kuras saimei ir piederīga Ventspilī jau viesojusies poļu pianiste Hania Rani un joprojām ar nepacietību gaidītais trio GoGo Penguin. Koncerts Ventspilī būs pirmais Vega Trails uznāciens publikas priekšā pēc albuma klajā nākšanas.

Vega Trails debijas albums Tremors in the Static: vegatrails.bandcamp.com

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja