Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Virtuozs un klejotājs pārmaiņu laikā. Koncertprogramma Osokins – Listam skanēs 12 Latvijas vietās

Vakar, 16. martā, Daugavpils Vienības namā pianists Andrejs Osokins sāka savas jaunās koncertprogrammas Osokins – Listam turneju, kas līdz pat gada beigām turpināsies ar 12 koncertiem visā Latvijā.

Sākusies arī pianista iniciēta jauna ziedojumu vākšanas akcija Ukrainas atbalstam. Savukārt no 7. maija līdz 11. jūnijam Rīgā norisināsies ceturtais pianista Andreja Osokina Brīvības festivāls, kas jau otro gadu būs veltīts Ukrainai un tās cilvēkiem un pulcēs Latvijā un pasaulē atzītus latviešu un ukraiņu mūziķus, aktierus un grupas.

Koncertprogramma Osokins – Listam ir veltījums vienam no nozīmīgākajiem XIX gadsimta klaviermūzikas komponistiem un virtuoziem – Ferencam Listam, viņa daiļradei, personībai un dzīvei. "Lists – virtuozs, mīlnieks, filozofs, mūks, priesteris, domātājs, romantiskais un traģiskais varonis. Šīs ir tikai dažas no viņa personības šķautnēm, kas raksturo izcilā komponista sarežģīto mūžu un caurvij viņa mūziku. Kā Lista dzīvi, kas sākās Ungārijā, bet aizveda uz neskaitāmām vietām Eiropā, tā viņa daiļradi caurvij klejojumu tēma, kas ir arī viens no manas koncertprogrammas stūrakmeņiem," saka Andrejs Osokins. Pianists uzsver, ka Lista dzīves daudzveidība ļoti rezonē ar mūsu laiku, kad pasaulē viss strauji mainās un ikvienam jāspēj šīm pārmaiņām pielāgoties.

Šobrīd izziņots ducis programmas Osokins – Listam koncertu, bet šis saraksts ir atvērts. Pianists uzstāsies 19. martā Sējas kultūras namā, 1. aprīlī Mazmežotnes muižā, kurā līdztekus Lista mūzikai skanēs arī Bēthovena un Šopēna skaņdarbi, 15. aprīlī Rojas Kultūras centrā, 16. aprīlī Jelgavas kultūras namā, 21. aprīlī Dobeles koncertzālē Zinta, 29. aprīlī Zeit Līgatnē, 10. maijā Lielvārdes kultūras namā, 14. maijā Rīgavas mūzikas un mākslas dārzā Salaspilī, 7. jūlijā Veselavas muižā, 14. oktobrī Madonas kultūras namā, 8. decembrī Krustpils kultūras namā Jēkabpilī. Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv un www.ekase.lv (uz koncertu Sējā).

Sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā un labdarības fondu Ziedot.lv ziedojumu vākšanas akcijā Spēka deva uzvarai! tiek vākti līdzekļi universālo maltīšu komplektiem, kurus ar ukraiņu biedrību konfederācijas Viche palīdzību nogādās ukraiņu karavīriem frontē. Šī akcija ir turpinājums oktobrī portālā Ziedot.lv sāktajai Andreja Osokina akcijai Siltas maltītes ukraiņu karavīriem frontē, kurā jau savākti vairāk nekā 100 000 eiro, nodrošinot 20 000 silto maltīšu komplektu. Ziedot maltīšu komplektu iegādei var www.ziedot.lv/maltisu-komplektiukrainu-karaviriem-fronte-4479.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja