Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Filmas Neiespējamā misija: Slepenā nācija recenzija. Toma Krūza neprātīgā misija

Spiegu filmu sērijas Neiespējamā misija piektā daļa Slepenā nācija patīk gan kritiķiem, gan skatītājiem

Jaunākā spriedzes filmu sērijas Neiespējamā misija daļa Slepenā nācija vēlreiz atgādina, ka nav uzdevuma, kuru nespētu paveikt Toma Krūza varonis, slepenais aģents Ītans Hants. Pēc skaita jau piektā rotaļa ar šķietami nepieveicamām avantūrām izpelnījusies gan kritiķu, gan skatītāju atzinību. Kamēr kino pasaules vadošie mediji Slepeno nāciju jau paspējuši nodēvēt par līdz šim labāko Neiespējamās misijas daļu, skatītāji par to nobalsojuši ar savām kino biļetēm, izvirzot par pelnošāko filmu ASV aizvadītās nedēļas nogalē. Toma Krūza spiegu filmu sērijas turpinājums noslēdz vasaras kases grāvēju virkni, bet jau novembrī ilgi gaidītu turpinājumu piedzīvos cita slepeno aģentu kino klasika – Džeimsa Bonda jaunākā filma 007. Spektrs.

Izklaides vārdā

"Es to daru, lai jūs izklaidētu," sajūsmā degošām acīm paziņo aktieris Toms Krūzs intervijā komiķim Džimijam Falonam raidījumā The Tonight Show. Viņš viesojas šovā, lai popularizētu savu jaunāko filmu Neiespējamā misija: Slepenā nācija, un viņa entuziasms robežojas ar biedējošu neprātu. Pēdējos gados Krūza publiskais tēls lielākoties saistījies ar aktīvu atbalstu scientoloģijai, tomēr atgriešanās pie varoņa Ītana Hanta apbrīnojamā kārtā reabilitējusi aktiera reputāciju. Šova skatītāji jūsmīgi vēro, kā Krūzs tandēmā ar Falonu imitē dažādu populāru dziesmu izpildīšanu, un ar ovācijām sveic aktiera stāstu par filmā izpildītajiem kaskadieru trikiem.

Viņš ne tikai vada mašīnu pakaļdzīšanās ainās, bet arī trenējies sešas minūtes aizturēt elpu, lai ienirtu zemūdens turbīnā, kā arī pacelšanās laikā karājies virs kravas lidmašīnas Airbus A-400 spārna. Toms Krūzs pierāda – neiespējamās misijas nav, viņam pietiek gribasspēka, lai pārvarētu visus šķēršļus. 53 gadus vecajam aktierim netrūkst jauneklīga spara, ar kuru viņš turpina diriģēt 1996. gadā aizsākto spiegu filmu franšīzi, izvēloties aktierus un režisorus, kā arī nodrošinot sev aizvien jaunus fiziskus izaicinājumus. Neiespējamā misija top pēc Krūza tēla un līdzības.

Savējie un svešie

"Kur ir Ītans?" filmas pirmajās epiozdēs saspringti jautā Džeremija Rennera attēlotais Hanta kolēģis. Pēc dažām saspringtām minūtēm redzams, kā Toma Krūza varonis skrien augšup pa lidmašīnas spārnu – tas ir iespaidīgs spriedzes filmas sākums un visdrīzāk arī satraucošākais skats, ko iespējams redzēt nākamajās divās stundās. Režisors Kristofers Makvarijs skatītājiem piedāvā samērā piezemētu un rituma ziņā lēnāku slavenās franšīzes turpinājumu, tomēr intriga nezūd, aģentam Ītanam Hantam šķetinot slepenās spiegu organizācijas Sindikāts noslēpumu.

"Jūsu organizācijas operācijas ir nepārredzamas", "jūs pārāk paļaujaties uz veiksmi" – ar šādiem argumentiem Slepenās nācijas sākumā CIP vadītājs, kuru filmā atveido Aleks Boldvins, panāk Hanta pārstāvētās aģentūras slēgšanu un leģendāro spiegu atkal nostāda uz bēgļa takas. Hantu, kā ierasts, vajā savējie un svešie, kamēr viņš cenšas pierādīt naidīgā Sindikāta eksistenci. Šajā kaķa un peles rotaļā vienu no nozīmīgākajām intrigām nodrošina zviedru aktrises Rebekas Fergusones attēlotā Ilsa Fausta, kas glābj Krūza varoni un kļūst par viņa pilnasinīgu ekrāna partneri. Aģente Fausta filmas laikā smalki balansē starp femme fatale un sabiedrotās tēlu. Sievietei šajā franšīzē vēl nekad nav bijusi tik būtiska loma, turklāt tā nepiezemējas klišejā par romantiskām interesēm.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 5. augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja