Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Dirty Deal Teatro aicina uz festivālu Dirty Drama

Nevalstiskais teātris Dirty Deal Teatro no 4. līdz 7. augustam jau sesto reizi organizēs festivālu Dirty Drama, informēja teātra pārstāve Daina Tabūna. Tā ietvaros Rīgā, Līksnas ielā 26, kā arī dažādās vietās pilsētvidē katru dienu notiks radošās darbnīcas, performances, izrādes, izglītojošas lekcijas, diskusijas un citi pasākumi.

Šogad festivāls būs veltīts izslēgšanas fenomenam. Programmas centrā būs darbnīcas, kurās Latvijas jaunie teātra profesionāļi apgūs iespējas, kā radošumu apvienot ar sociālu aktīvismu. Tiks meklēta atbilde uz jautājumiem – kāpēc vieni uzskati ir atzīti par akceptējamiem, bet citas idejas, notikumi un cilvēki pieņemti par nevēlamiem un "izslēgti" no sabiedrības kolektīvās apziņas? Publikas novērtējumam tiks piedāvātas darbnīcās tapušās izrādes un performances, kā arī lekcijas un citi pasākumi.

Meistardarbnīcu Protesta māksla pasniegs amerikāņu performances mākslinieks, Kalifornijas Universitātes Deivisā profesors Lerijs Bogads. Viņa vadībā jaunie teātra mākslinieki radīs piecus oriģinālus solodarbus – protesta performances, kas laikmetīgā mākslas valodā vēstīs par šobrīd sabiedrībai aktuālām tēmām. Akcijas norisināsies Rīgas pilsētvidē, kā arī sociālajos tīklos, tādējādi padarot tās pieejamas plašam skatītāju lokam. Meistardarbnīcā piedalīsies un savas protesta performances veidos teātra režisori Mārtiņš Eihe un Valters Sīlis, laikmetīgās dejas horeogrāfe Kristīne Vismane, Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mākslas studenti Justīne Vaivode un Toms Treinis.

Vienlaikus Līksnas ielas 26 pagalmā tiks realizēts projekts Atkritumu teātris – unikāla scenogrāfijas un dramaturģijas darbnīca, ko papildinās izglītojošu lekciju cikls. Izmantojot apkārtnē atrodamos, savu laiku nokalpojušos sadzīves priekšmetus, katru dienu cita dramaturga un scenogrāfa komanda radīs nelielu izrādi par konkrētās dienas tēmu. Projektā piedalīsies dramaturgi Lauris Gundars, Justīne Kļava, Inga Gaile un Andris Kalnozols, scenogrāfi Marija Rozīte, Reinis Suhanovs, Sintija Jēkabsone un Uģis Bērziņš. Stāstus iedzīvināt viņiem palīdzēs aktieri Armands Berģis, Ance Muižniece un Artūrs Putniņš.

Ieeja visos Dirty Drama pasākumos skatītājiem būs bez maksas. Ar Dirty Drama programmu var iepazīties šeit: 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja