Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dirty Deal Teatro pēdējās 10 minūtes slavas pirms fināla

27. martā plkst. 19 Dirty Deal Teatro pēdējo reizi pirms fināla 29. maijā notiks jaunās dramaturģijas lasījumi 10 minūtes slavas, informēja teātra pārstāve Aija Murāne.

Par vietu finālā šajā reizē sacentīsies Madara Rutkēviča, Anna Zvaigzne un Inga Gaile. Savukārt eksperts būs režisors Andrejs Jarovojs.

No pagājušā gada 31. oktobra līdz šī gada martam katra mēneša pēdējā trešdienā Dirty Deal Teatro notiek jaunās dramaturģijas lugu lasījumu cikls 10 minūtes slavas. Katrā lasījumu reizē piedalās trīs dramaturgi. Lasījumu laikā viņi prezentē apmeklētājiem savas lugas sinopsi (īsu sižeta un galvenās domas izklāstu) un iepazīstina ar lugas pirmajām lapām. Pēc darbu nolasīšanas notiek diskusija, ko vada Latvijas Dramaturgu ģildes priekšsēdētāja Rasa Bugavičute. Pēc visu darbu nolasīšanas notiek aizklāts apmeklētāju balsojums par, viņuprāt, vakara labāko darbu.

Atšķirībā no pagājušās sezonas, dramaturga vecums nav ierobežots, taču viņa darbam jābūt tapšanas procesā. Būtisku devumu šoreiz sniegs arī pieaicinātais režisors, kas varēs sniegt profesionālus ieteikumus dramaturgam, tā reizē atklājot apmeklētājiem, kā režisors skatās un vērtē dramaturģisku materiālu, lai varētu to realizēt uz skatuves. Iepriekšējās reizēs ir bijuši režisori Indra Roga, Laura Groza, Gatis Šmits, Valters Sīlis un Viesturs Meikšāns.

Lasījumi tiek rīkoti sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un to mērķis ir rosināt jaunu, mūsdienīgu darbu tapšanu un apriti Latvijas teātros.

Ieeja lasījumos ir bez maksas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja