Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dirty Deal Teatro tiek iestudēts sieviešu tiesību varietē Trauki

28. novembrī Dirty Deal Teatro gaidāma pirmizrāde iestudējumam Trauki, kura režisore ir latviešu dzejniece un dramaturģe Inga Gaile, informēja teātra pārstāve Daina Tabūna. Izmantojot varietē elementus, izrādē tiks pētītas dažādas sieviešu lomas sabiedrībā.

Meitene. Sieva. Mīļākā. Māte. Feministe. Mūsdienu sabiedrībā sievietei ir iespēja pildīt dažādas lomas. Taču kurā brīdī iespēja kļūst par pienākumu? Un cik lielā mērā sievietes rīcību nosaka viņa pati, bet cik – sabiedrībā valdošie nerakstītie likumi? Šos jautājumus izrādes radošā komanda risinās, liekot lietā humoru, antropoloģijas pētījumus un varietē numurus ar dziesmām, dejām un pārģērbšanos.

Sievietes lomu pētījumu izrādē caurvij stāsts par Sievu un Mīļāko, kuras satiekas, lai atklātu, kas viņas patiesībā ir. Viena vīrieša mīļotās vai īpašums, viņa aprūpētājas vai nīdējas? Un kas paliek pāri, kad viņas atsakās pildīt šīs funkcijas? Vai tas maz ir iespējams?

Izrādes Trauki dramaturģe un režisore Inga Gaile ir viena no atzītākajām mūsdienu latviešu dzejniecēm. Saņēmusi Klāva Elsberga prēmiju, Annas Dagdas fonda balvu, Ojāra Vācieša prēmiju, Dzejas dienu balvu un Prozas lasījumu galveno balvu. Nesen viņa pieteikusi sevi teātra režijā ar izrādi Mūsu Silvija debesīs Ģertrūdes ielas teātrī un brāļu Strugacku lugas Pēterpils pilsētas žīdi iestudējumu teātrī Skatuve.

Trauku pirmizrādē 28. novembrī Inga Gaile arī atveido vienu no galvenajām lomām. Iestudējumu viņa veido kopā ar jauno režisori Martu Elīnu Martinsoni.

Vienai no izrādes dziesmām jau tapis demo ieraksts. Mūzikas autors ir grupas Sigma dalībnieks Jānis Ozoliņš, dziesmu izpilda jaunā un talantīgā aktrise Marija Linarte. Tu esi novājējusi iespējams noklausīties šeit:

Izrādes „Trauki” radošā komanda: teksta autore - Inga Gaile, režisores - Inga Gaile, Marta Elīna Martinsone, spēlē -Marija Linarte, Anna Putniņa, Inga Gaile vai Inga Tropa, scenogrāfe - Ieva Kauliņa, komponists - Jānis Ozoliņš, antropoloģe - Ieva Raubiško. 

Vairāk informācijas teātra mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro. Pirmizrāde 28. novembrī plkst. 19, nākamās izrādes 4. un 6. decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja